top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In een ander licht – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Yvonne onwijs bedankt voor je gratis novelle!

Nederlands | E-book | 1230007024658 | 10 november 2023 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Prijs 1,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de studio Holland serie van Yvonne, en de andere novelle, kan deze heerlijke nieuwe kerstnovelle niet achter blijven. Zeker niet, als Yvonne zo lief is om hem persoonlijk te mailen. Ik heb hoge en goede verwachtingen, want inmiddels ben ik fan van de schrijfstijl van Yvonne.

 

Het verhaal:

Quinty ademt kerst. Al jaren op rij organiseert ze de mooiste kerstshow van het land. Met een groot kerstdorp, hoge kerstbomen en de meeste lichtjes spettert in De Designhal ieder jaar de grootste kerstshow en staat het bovenaan de lijst van vele kerstfanaten om het spektakel te mogen bewonderen. Ook dit jaar zet Quinty alles op alles om records te breken. De kapotte lampjes van de Coca-Cola-kersttruck gooien roet in het eten. De norse kersthater Nick, die de truck bemant, ziet niet in waarom alles met kerst perfect moet zijn. Tot overmaat van ramp gaat er nog meer mis en zitten Quint en Nick samen op kerstavond noodgedwongen kerstavond vast in de Designhal. Kan Quinty Nick laten inzien hoe mooi kerst kan zijn? En kan Quinty verder kijken dan het materiële en zien waar kerst echt om draait?

 

Mijn ervaring:

Yvonne van den Nieuwhuizen heeft een onwijs fijne, vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl. Zonder moeite weet ze me gelijk het heerlijke, leuke en grappige kerstverhaal in te trekken.


De twee personages Quinty en Nick zijn enorm leuk neergezet en lijken lange tijd elkaars tegenpolen. Dit zorgt voor een heerlijk en vermakelijk contrast. Het is een vlot, leuk en luchtig verhaal, waarbij de leuke humor van Yvonne van den Nieuwenhuizen weer op en top aanwezig is. Het is mooi hoe Yvonne in deze korte novelle beide personages door een twist een mooie groei en kijk op het kerst feest weet te geven. Hierdoor is het een verrassend, leuk en vermakelijk verhaal.


In een ander licht is een enorm vlotte, levendig en luchtig geschreven novelle waarvan je absoluut in de kerststemming komt. De twee personages die elkaars tegenpolen lijken, weet Yvonne door de wendingen en de gebeurtenissen in de korte novelle allebei hun kijk en inzicht op kerst te doen veranderen. Met een heerlijk op en top feelgood epiloog sluit het verhaal af. Een heerlijk tussendoortje!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page