top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In haar schoenen – Jojo Moyes

Ik ben fan van de schrijfstijl van Jojo Moyes en kreeg van Uitgeverij de Fontein de kans het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789026165856 | 02 februari 2023 | 366 pagina's

Adobe ePub | Uitgeverij De Fontein | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Ik heb al meerdere boeken van Jojo Moyes gelezen en allemaal met onwijs veel plezier. Daarom was ik ook gelijk enthousiast toen ik de aankondiging van haar nieuwe boek zag, Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar en de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Het boek heeft een uitnodigende cover, waarbij de titel en de schrijfster centraal staan Aan de onderzijde van de cover is een skyline te zien van een grote stad. Ik heb hoge verwachtingen, want de verhalen van Jojo Moyes weten me keer op keer te raken. Hopelijk lukt het haar deze keer weer.

 

Het verhaal:

Een stom ongeluk, waarbij Nisha en Sam elkaars gymtas meenemen in de sportschool, is voor beiden het begin van een grote levensverandering.

Sam is dankbaar, maar ze heeft het zwaar en probeert koste wat kost haar leven bij elkaar te houden. Buiten ondragelijke situatie en sfeer op het werk, kampt ze thuis ook nog eens met een zwaar depressieve man die niet geholpen wil worden.

Nisha heeft alles wat ze ooit van droomde: een rijke man en leven vol luxe. Tot haar man van het ene op het andere moment een scheiding aanvraagt en ze alles kwijt is.

Sam en Nisha hebben elkaar nog nooit gesproken, maar nadat ze elkaars gymtas hebben meegenomen, komen ze in contact op het moment dat beide vrouwen hun leven compleet op hun kop staan. Ze voelen zich beide wanhopig en alleen, maar dat zijn ze niet. Samen kun je alles, en voor Sam en Nisha geldt: terugkrijgen wat van jou is.

 

Mijn ervaring:

Twee bijzondere en originele verhaallijnen en levens van Sam en Nisha die we door middel van het wisselen van de hoofdstukken volgen. Beide vrouwen lijken elkaars uitersten, maar Jojo heeft beide personages zo enorm goed weten uit te diepen dat je in beide personages compleet op kan gaan en mee kan voelen met de situaties die ze doorstaan. Beide verkeren niet in de meest aangename situatie in hun leven. Toch weet Jojo beide verhaallijnen enorm vlot en krachtig en vol gevoel neer te zetten zodat je er helemaal in mee kan gaan. Daarnaast weet ze ook perfect op het juiste moment een flinke dosis humor in het verhaal te brengen.

Niet alleen de hoofdpersonages maar ook de andere personages zijn enorm goed in het verhaal neergezet, waardoor je van iedereen precies het juiste gevoel en beeld krijgt wat nodig is om het verhaal intens te beleven.


Door de wisseling van de twee verhaallijnen die leuk, origineel en bijzonder zijn, verveelt het verhaal geen moment. Zeker niet door de onverwachte wendingen die de twee vrouwen constant meemaken. Daarnaast eindigen de hoofdstukken bijna altijd met een cliffhanger, waardoor stoppen met lezen gewoon geen optie is. Ik moet zeggen, dat door de twee enorm uiteenlopende personages, ik me regelmatig heb afgevraagd hoe Jojo deze twee uiteindelijk samen zou laten komen. En ik moet constateren dat ik echt werkelijk van mijn sokken geblazen ben. Het was heel realistisch en het klopte precies hoe de verhaallijnen samen kwamen. Het plot en de plottwist wisten we daarnaast ook nog eens van mijn sokken te blazen. Tijdens het lezen van het plot had ik dan ook tranen in mijn ogen. De verschillende epilogen zorgen voor een heerlijk en ultiem feelgood einde en na het dichtslaan van dit prachtige boek, kan ik alleen maar zeggen 'Wauw!'.


Voor alle Jojo Moyes fans en iedere roman en feelgood-liefhebber, ga allemaal dit grandioze en geweldig mooie en originele boek 'In haar schoenen' van Jojo Moyes lezen. Door de twee hele verschillende verhaallijnen weet het verhaal je te verrassen, daarnaast is het vlot, krachtig en levendig geschreven waardoor je in beide verhaallijnen helemaal op kan gaan. Het plot is verrassend en uiteindelijk zul je net als mij dit boek met een wauw gevoel dichtslaan.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page