top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

In het duister – Sharon Bolton

Deze thriller moest en zou ik gewoon lezen!

Nederlands | E-book | 9789044934748 | 23 mei 2023 | 432 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij A.W. Bruna | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Alleen al door de cover van deze thriller werd ik nieuwsgierig. De grauwe en duistere cover van de Londen Bridge in een onheilspellende setting. De typografie is prachtig op het beeld afgestemd.

De ondertitel "Ooit redde ze zijn leven... Nu verwoest hij dat van haar." is intrigerend en nodigt me enorm uit het boek te gaan lezen. Het is het eerste boek van Sharon Bolton dat ik ga lezen, dus wat dat betreft stap ik er blanco in. Maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het begint met een baby die vanuit de kinderwagen wordt ontvoerd en in de Theems wordt gegooid. Gelukkig is politieagente Lacey Flint ter plaatse en weet de tragedie te voorkomen. Wie wil een baby zoiets aandoen? Inspecteur Mark Joesbury doet onderzoek op het darkweb en vreesde al dat er iets stond te gebeuren, aangezien er dreiging is vastgesteld vanuit de vrouwen hatende groeperingen die bekendstaan als 'Incels'. Ze proberen te infiltreren, maar het valt niet mee, alles is goed afgeschermd en beveiligd. De aanval met de baby lijkt pas het begin, er volgen meer aanvallen op vrouwen. De leiders van de Incels lijken Lacey Flint te beschouwen als het grote kwaad dat haar in groot gevaar brengt.

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een huiveringwekkend en sterk proloog, wat je als lezer gelijk mee het verhaal in weet te slepen. Sharon Bolton heeft een enorm vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor je als lezer echt in het verhaal mee kan gaan en alles voor je ogen ziet gebeuren. Daarbij weet ze op de juiste momenten te versnellen en vertragen en werkt ze met prachtige details die de verhaallijn versterken.


De personages en met name Lacey Flint zijn sterk neergezet. Ondanks dat dit het vijfde deel van een serie is, kan het boek prima gelezen worden zonder de voorgaande delen. Ik heb ze zelf namelijk ook niet gelezen. Het verhaal kent verschillende vertelstandpunten, dit verrijkte de kracht van de verhaallijn en stoorde niet tijdens het lezen.


De verhaallijn is erg origineel en sterk. Het verhaal kent enorm veel actie, wat ervoor zorgt dat het boek moeilijk is los te laten, ook de korte hoofdstukken bevorderen voor mij het gevoel om nog even door te lezen. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen, waarbij de duisternis over Londen als een olievlek weet uit te breiden. De vrouwenhaat en de aanslagen nemen in heftigheid toe. Sommige zijn zelfs choquerend. De spanning loopt na het plot enorm op en het verhaal weet je tot het einde in spanning te houden. Toch weet het plot helaas niet al mijn vragen te beantwoorden, maar wie weet volgt dat later in de volgende delen van deze serie.


In het duister is een actievolle en levendig geschreven thriller. Met het sterke proloog weet Sharon Bolton je mee het verhaal in te sleuren. De personages zijn goed neergezet en het boek is, ondanks dat het in een serie hoort, prima als stand alone te lezen. Het is een boek dat me goed in de greep hield tot het einde, helaas blijven wat dingen onbeantwoord, maar wie weet volgt dat in de volgende delen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page