top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Jager in de nacht – Chris Carter

Na het lezen van de eerste twee delen van de Robert Hunter serie ben ik fan van deze geweldige schrijver. Gelijk door met deel drie van de serie.

Nederlands | Paperback | 9789402710595 | 09 augustus 2022 | 384 pagina's Uitgeverij HarperCollins | Prijs €19,99


Voor het lezen:

Na deel één en twee wil ik alleen nog maar meer ontdekken van deze fantastische schrijver. De eerste twee boeken waren zo verrassend goed dat voor het derde deel mijn verwachtingen erg hoog zijn. De cover past perfect bij de voorgaande delen en straalt echt een thriller gevoel uit. Wederom is er gekozen voor een foto van een ding dat gecombineerd wordt met de typografie van de titel. De zacht gloeiende lamp is een mooi beeld en past enorm goed bij de titel. Ook de ondertitel "Hij is een stalker voor wie liefde grenst aan pure haat" weet me enorm nieuwsgierig te maken.

 

Het verhaal:

Er wordt een onbekende vrouw dood aangetroffen in een verlaten slagerij. Haar verwondingen zijn vreemd. Haar lippen zijn dichtgenaaid. Bij de autopsie komt de patholoog er pas achter op welke gruwelijke wijze deze vrouw om het leven is gebracht. Rechercheur en profiler Robert Hunter en zijn partner Carlos Garcia gaan op zoek naar de dader. Wanneer Hunter botst op een privédetective die een vermissingszaak onderzoekt, ontdekt Hunter al snel dat de dader het op meerdere vrouwen gemunt heeft. De jacht op de obsessieve moordenaar wordt geopend, want wat is zijn motief?

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een denderend, schokkend en heftig proloog, waardoor al je nieuwsgierigheid gewekt wordt en je het boek wil lezen. De schrijfstijl van Chris Carter is enorm sterk. Hij schrijft levendig, vlot en krachtig. Zijn verhaal leest enorm lekker en prettig weg, als een pageturner en hij weet precies op het juiste moment het verhaal te versnellen, te vertragen en in detail te treden. Hierdoor kan je als lezer helemaal in het verhaal op gaan.


De verhaallijn weet me weer enorm te pakken. De hoofdstukken zijn kort, en eindigen veelal met een cliffhanger, waardoor stoppen bij de boeken van Chris Carter iets onmogelijks is. Doordat dit een serie is, weet Chris Carter de personages Robert Hunter en Carlos Garcia enorm laten groeien en evolueren. De boeken zijn los te lezen, maar krijgen meer diepgang als je ze op volgorde leest. Door de gebeurtenissen en de wendingen is het een verhaal dat van het begin tot het einde spanning bevat en richting het plot weet Chris Carter je echt op het puntje van je stoel te laten zitten. Het plot laat het verhaal en alle puzzelstukjes op prachtige wijze in elkaar vallen. De verhaallijn zit echt enorm sterk en goed in elkaar.


Jager in de nacht, wat een fantastisch, huiveringwekkend, spannend en goed verhaal. Chris Carter schrijft enorm levendig en krachtig, waardoor als je aan zijn boeken begint, je ze in één keer uit moet lezen. Daarbij weet hij de spanning enorm hoog op te bouwen en zit het verhaal enorm goed en sterk in elkaar. Mijn hoge verwachtingen heeft hij met deze fanatische pageturner echt overtroffen. Ik kan niet wachten om deel vier van deze serie te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


Die Kommentarfunktion wurde abgeschaltet.
bottom of page