top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Je bent aan de beurt – Loes den Hollander

Dit boek lag al enige tijd op mij te wachten om gelezen te worden. Ik won dit boek bij Zin Magazine. Nogmaals bedankt voor het boek.

Nederlands | Paperback | 9789461096005 | Druk: 1 | oktober 2021 | 350 pagina's | De Crime Company


Voor het lezen:

Ik weet niet wat ik precies kan en moet verwachten. Ik heb voordat ik aan dit boek begon ook niet de beschrijvende tekst gelezen. Toch ergens bang dat ik het idee krijg dat het boek te eng is waardoor dat ik het nog langer laat liggen op mijn nog te lezen stapel.

 

Het verhaal:

Het kan elke vrouw overkomen. Denk niet dat het jou nooit zal overkomen.


Tessa is een weduwe die vrij kort daarna David tegen komt. Ze is helemaal in de ban van haar nieuwe liefde en ze voelt meer vreugde en energie dan dat ze in jaren heeft gedaan. Maar dan blijkt David niet de charmante en lieve man die ze dacht dat hij was. Sterker nog, hij gaat heel veel verder dan dat zij wil. Van hem loskomen en aan hem in het verleden laten lijkt onmogelijk, toch komt er hulp uit onverwachte hoek...

 

Mijn ervaring:

Wat een enorm heftig en aangrijpende thriller was dit.


De hoofdstukken zijn vrij kort, waardoor dat je geneigd blijft om nog even een extra hoofdstuk te lezen. Hierdoor lukt het moeilijk om het boek weg te leggen.


Loes den Hollander schrijft vlot en krachtig en weet daarnaast ook enorm filmisch te schrijven. De wisselingen tussen de beschrijving en de dialogen was sterk.

De verschillende karakters in het verhaal zijn goed uitgewerkt en zijn echt verschillende persoonlijkheden. Vooral de hoofdkarakters in het verhaal zijn diep uitgewerkt.

Dit boek is echt een psychologische thriller, dus de spanningsboog bouwt zich op een hele subtiele bijna niet te grijpen manier op. Dit heeft Loes de Hollander enorm goed gedaan. Het was een boek dat ook in mijn hoofd bleef spoken als ik het niet las, wat geregeld met psychologische thrillers het geval is. Het thema van seksueel misbruik en geweld gaat goed samen met een psychologische thriller.


Het verhaal wordt vanuit het perspectief van verschillende karakters geschreven. Hierdoor krijg je een overall en compleet beeld van de hele situatie en ook een dieper beeld van de verschillende karakters afzonderlijk. Je weet op deze manier goed wat de drijfveer en gedachtegang van de verschillende karakters is, waardoor dat je als lezer begrijpt waarom ze handelen zoals ze handelen. Al is het gedrag van sommige niet goed te praten, toch heeft Loes met dit boek wel enorm goed laten zien hoe zo iemand tot bepaalde daden en handelingen kan komen. Hier heb ik wel bewondering voor.


Het plot had ik alles behalve op deze manier verwacht en aan zien komen. Het was echt nog even een enorm heftig einde op al een heftig verhaal. Het verhaal heeft gelukkig uiteindelijk wel echt een einde, wat ik zeker bij zo'n aangrijpende psychologische thriller wel echt kan waarderen.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page