top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Je moest eens weten – Gillian King

Na het lezen van Vergeet me niet, was ik zo enthousiast over de schrijfstijl van Gillian King dat ik hoe dan ook haar nieuwe boek wilde lezen. Gelukkig was ik een van de gelukkige die van HarperCollins het boek mocht recenseren.

Nederlands | E-book | 9789402764611 | Druk: 1 | maart 2022 | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins


Voor het lezen:

Na het lezen van Vergeet me niet, was ik zo enthousiast over de schrijfstijl van Gillian King dat ik hoe dan ook haar nieuwe boek wilde lezen. Gelukkig was ik een van de gelukkige die van HarperCollins het boek mocht recenseren. De cover is enorm aantrekkelijk. Zo zien we een zonsondergang van een silhouette van een vrouw bij het water met een spiegeling in het water van een man, vrouw en kind. De kleuren van geel - oranje met een verloop naar paars bovenaan trekt gelijk de aandacht. Ik verwacht na het succes van Vergeet me niet weer een heerlijke feelgood die ik niet los kan laten.

 

Het verhaal:

Billy een jonge vrouw van 30 woont samen met een vriendin in Amsterdam. Steeds meer vriendinnen hebben een huisje, boompje of beestje, maar Billy niet. Die heeft, zoals ze het noemt last van het flierefluitersyndroom. Ze werkt inmiddels al een jaar bij een bedrijf waar ze het gevoel heeft dat ze haar niet zien staan en haar baas Matthew haar Jilly blijft noemen. Matthew is 10 jaar ouder en niet geliefd bij zijn personeel en enorm afstandelijk. Maar toch, Billy voelt zich tot hem aangetrokken. Bij een werktrip belanden ze per ongeluk bij elkaar op de hotelkamer. Hij zet de gedachten van Billy op z'n kop. Waarom houdt hij iedereen zo op afstand? Waarom praat hij niet over zijn privésituatie?

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal voornamelijk door de ogen van Billy. Billy is enorm mooi en goed uitgediept. Ze ontwikkelt zich op een hele mooie en unieke manier waardoor je bewondering voor Billy blijft groeien. Je krijgt als lezer echt een band krijgt met haar en je wilt gewoon dat het allemaal goed afloopt. Tussendoor switchen we, dit roept in het begin veel vragen op, maar tijdens het verloop van het verhaal wordt er steeds meer duidelijk.


Het is een origineel verhaal van nu en verloopt in chronologische volgorde met af en toe flashbacks naar het verleden. Hierdoor bouwt de verhaallijn zich steeds verder op. Tijdens het lezen krijg je samen met Billy steeds meer vragen waardoor dat je het verhaal moeilijk weg kan leggen. De ontknopingen die zich in de loop van het verhaal ontvouwen zijn niet altijd te verwachten, ook deze zorgen ervoor dat je als lezer wilt weten hoe dat het verhaal gaat eindigen. Gillian King weet heel goed emoties in het verhaal te verweven en hele krachtige en mooie dialogen neer te zetten. Het verhaal zie je gewoon voor je terwijl je leest. Ik heb enorm moeten lachen, zwijmelen en enorm moeten huilen bij het lezen van bepaalde gebeurtenissen. Het is Gillian weer gelukt een absolute op en top feelgood te schrijven. Het plot was adembenemend en het verhaal heeft een prachtig en mooi einde.


Het is Gillian King weer gelukt een geweldige feelgood te schrijven die me heeft weten te raken. Inmiddels heb ik nu 2 boeken van haar gelezen, maar ik ga zeker nog meer van haar lezen, want ze weet me keer op keer te raken met haar prachtige verhalen.


Ik kan niets anders concluderen dan dat dit boek een ABSOLUTE must-read is! Dit is een bijzonder, origineel, mooi en ontroerend boek dat mij en zeker ook vele andere zal raken.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
27 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page