top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Joy – Jules Hoenderop

Ik kreeg van Jules Hoenderop na het lezen van zijn nieuwe proefschrift zijn roman toegestuurd. Dank je wel.

Nederlands | Paperback | 9789493275157 | 09 april 2022 | 205 pagina's Uitgeverij Ambilicious Llp | Prijs €19,95


Voor het lezen:

Na het lezen van het proefschrift van de nieuwe verrassende feelgood roman van Susan Summer, ben ik ook erg benieuwd en nieuwsgierig naar de debuutroman van Jules Hoenderop. Ik heb nu goede en hoge verwachtingen, want het proefschrift was erg goed. Ook zie ik dat deze roman veel goede recensies heeft gekregen.

 

Het verhaal:

Frank en Susan zijn begin dertig en ervaren in hun relatie een botsing tussen hoofd en hart. Ze maken een roadtrip door Noord-Italië, waarbij ze een tussenstop maken bij een vervallen villa. Frank is architect en wil graag de villa fotograferen. Helaas zijn zij niet de enige die een bezoek brengen aan deze spookvilla. De ontmoeting met deze mensen legt een hoop bloot. Jaren later vertrekt Susan alleen naar Italië. Hoe goed kent Frank Susan eigenlijk? Johan reist Susan achterna en opnieuw wordt hij gedwongen logica en ironie los te laten. Hoe sterk is hun liefde? Is de dood wel zo absoluut als we denken?

 

Mijn ervaring:

Jules Hoenderop heeft een hele levendige, vlotte en meeslepende schrijfstijl. Hij weet je met dit verhaal gemakkelijk en snel te pakken. Daarbij leest het verhaal gemakkelijk en bevat het verhaal realistische, natuurlijke en krachtige dialogen die het verhaal tot leven weten te brengen.


We volgen het verhaal van Frank en Susan die enigszins in een tweesplitsing staan in hun relatie. Susan is na een sessie om van haar vliegangst af te komen helemaal de spirituele kant op geslagen, terwijl Frank de meest nuchtere zelf is die niet in die 'onzin' mee kan gaan. Het geeft een mooi contrast in het begin dat de relatie een bepaalde spanning geeft. Het is mooi hoe met name Frank tijdens het verhaal evolueert en nieuwe perspectieven krijgt op het leven.


De verhaallijn heeft een prachtige en sterke opbouw en neemt je mee door jaren van de transformatie van de relatie en hun persoonlijke ontwikkeling. En niet zomaar een, het boek heeft mooie, ontroerende en heftige wendingen en gebeurtenissen en Jules Hoenderop weet zijn spirituele achtergrond op prachtige wijze in het verhaal te verwerken.


Joy is een mooie, verrassende en originele roman. In de roman wordt je meegenomen door het leven en de relatie van Susan en Frank die een prachtige groei en transformatie doormaken. Jules Hoenderop heeft zijn kennis rondom spiritualiteit mooi in het verhaal verwerkt. Daarbij is het verhaal ook nog eens erg levendig en vlot geschreven. Echt een aanrader. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


46 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page