top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning - Carry Slee

Van kleins af aan ben ik al fan van Carry Slee, deze serie ken ik nog niet, dus ik heb onwijs veel zin om dit deel te gaan ontdekken.

Nederlands | Hardcover | 9789048861897 | 02 september 2021 | 304 pagina's Overamstel Uitgevers | Prijs €12,99


Voor het lezen:

Alleen al bij het zien van deze cover krijg ik het idee een onwijs leuk, humoristisch en mooi jeugdboek te gaan lezen. Als kind was ik vroeger al fan van Carry Slee. Bij toeval stuitte ik op dit boek. Bij het zien van een dikke juffrouw die een kanon wil afvuren is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Inmiddels gaan Lotte en Thijs alweer naar groep zeven. Juf Braaksel is helaas nog altijd directeur van hun school. Daarbij is ook hun beste vriend Lucas weer terug op school en bij hen in de klas. Hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nog iets heeft uitgevonden. Iets waarmee ze juf Braaksel misschien wel voorgoed kunnen laten verdwijnen. Maar net voordat ze de uitvinding willen gaan halen, wordt hij gestolen. Hun nieuwe klasgenoot Milou lijkt meer van de diefstal te weten. Kunnen ze samen afrekenen van juf Braaksel?

 

Mijn ervaring:

Carry Slee heeft nog altijd de heerlijke, vlotte en levendige schrijfstijl, zoals ik hem van vroeger kende. Hierdoor leest het jeugdboek gemakkelijk en fijn weg. Daarbij zit er een heerlijk vlot tempo in de verhaallijn en zit het verhaal barsten vol humor. Niet alleen in gebeurtenissen, maar ook in heerlijke woord en zinspelingen.


De drie hoofdpersonages zijn ook al bekend uit de voorgaande serie, Lotte, Thijs en Lucas hebben al het nodige meegemaakt. Ondanks dat ik de vorige delen van Juf Braaksel niet gelezen heb, kon ik gemakkelijk met de kinderen mee het verhaal in gaan. Ik vind het bijzonder hoe Carry Slee de vriendschap en het vertrouwen die de kinderen in elkaar hebben weet te verwoorden.

Ook de intrede van hun nieuwe vriendin Milou is ontzettend mooi gedaan. De andere personages in het verhaal, waaronder Juf Braaksel, zijn overduidelijk als karakteristieke en uitgesproken types neergezet. Dit maakt de personages heel eigen.


Het verhaal heeft een enorm leuk, spannend en mooi avontuur. Het verhaal neemt af en toe wendingen en gebeurtenissen die je niet ziet aankomen. Ook de doortastendheid en het creatieve denkvermogen van de kinderen weet me meermaals te verrassen. Daarbij heb ik erg vaak om de gebeurtenissen zitten lachen. Het is echt een verhaal waar je van het begin tot het einde van geniet. Het plot was wel te verwachten, maar de weg ernaartoe was verrassend en erg leuk bedacht.


Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning is een super leuk, mooi en spannend avontuur. Het verhaal volgt de drie vrienden Lucas, Thijs en Lotte, waarbij later een nieuwe vriendin een intrede doet in de groep. Het verhaal is verrassend en bevat een flinke dosis humor. Dit super leuke verhaal is echt een aanrader! Ik ga zeker nog meer boeken van deze serie lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page