top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Juna - Het magnoliahof 2 – Susan Muskee

Deze serie stond al een tijdje op mijn verlanglijstje. Na deel 1, op naar deel 2!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789047206286 | 12 oktober 2022 Speelduur: 4:8:00 minuten | Voorlezer: Susan Muskee | Uitgeverij Loft Books | Prijs €6,99


Voor het lezen:

Na het geweldige eerste deel, ben ik ook enorm benieuwd naar de verhalen van de andere ondernemers van het Magnoliahof. Het tweede deel gaat dan ook over Juna en ik moet zeggen dat ik na het verhaal van Donna echt sta te springen dat het tweede deel over Juna gaat. Ik kan niet wachten om ervan te gaan genieten. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een feelgoodserie over vier ondernemers met een zaak aan pittoresk plein. Het tweede deel gaat over Juna, de nieuwe eigenaresse van de tattooshop. Twee maanden na de opening van haar nieuwe zaak heeft Juna op het Magnoliahof helemaal haar plekje gevonden. Ze heeft een goede band opgebouwd met de andere ondernemers en heeft een goede band met haar huurbaas Bram. Wanneer ze ontdekt dat Bram een oogje op onderneemster Betty heeft, besluit ze dat het haar missie is om de twee te gaan koppelen. Al snel blijkt dat Cupido spelen toch wat moeilijker is dan gedacht. Gelukkig staat haar nieuwe huisgenoot klaar voor hulp. Iemand waar zij het weer heel erg warm krijgt.

 

Mijn ervaring:

Ook het tweede deel is, net als het eerste deel ingesproken door Susan Muskee, aangezien ze het verhaal geschreven heeft weet ze de intonatie precies op de juiste plekken in het verhaal te leggen. Daarbij heeft ze een prettige stem en spreektempo. Daarbij schrijft ze enorm levendig, luchtig en vlot, waardoor het een verhaal is waar je helemaal in opgaat.

Ditmaal volgt de verhaallijn het leven van Juna. Aangezien ik enorm nieuwsgierig was na dit personage ben ik enorm blij dat het tweede deel over Juna gaat. De verhaallijn is enorm leuk en goed opgebouwd. Het is tof, dat waarbij in het eerste deel een vrouw van middelbare leeftijd het hoofdpersonage was, er nu een verhaallijn volgt van een jonge vrouw. Juna heeft ze enorm goed weten uit te diepen en ik ben blij verrast dat ondanks haar jonge leeftijd Juna best wel wat levenswijsheid bij zich draagt. Dit versterkt in mijn ogen wel echt de verhaallijn. Het is leuk hoe Susan Muskee ook de onderlinge relaties tussen de personages zo levendig weet te beschrijven. Ik geniet van het hele verhaal!


Juan, het tweede deel van het Magnoliahof is een heerlijke, luchtige en vlot geschreven feelgood waar je helemaal in opgaat en hij uit is voordat je er erg in hebt. Het is leuk hoe Susan Muskee in de serie zulke uiteenlopende personages in een toffe verhaallijn weet neer te zetten. Met spieken heb ik al gezien dat het derde deel over Betty zal gaan. Ik sta dan ook te stuiteren om hiervan te gaan genieten!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page