top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kalverliefde – Yvonne van den Nieuwenhuizen

Ik zag tijdens de blogtour zoveel enthousiaste recensies langs komen, dat ik deze feelgood natuurlijk niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan.

Nederlands | E-book | 9789402766608 | 15 december 2022 | 212 pagina's | Adobe ePub | Uitgeverij HarperCollins | Prijs €7,99


Voor het lezen:

Ik zag tijdens de blogtour zoveel enthousiaste recensies langs komen, dat ik deze feelgood natuurlijk niet aan mijn neus voorbij kon laten gaan. Van deze feelgood cover spettert vrolijkheid en liefde, de illustratie vind ik erg uitnodigend en aangezien er op de illustratie een boerderij en dieren te zien zijn, heb ik hoge en goede verwachtingen. Yvonne van den Nieuwenhuizen wordt voor mij een nieuwe ontdekking, dus ik ben onwijs nieuwsgierig.

 

Het verhaal:

Het eerste deel van een driedelige feelgoodserie over Floor. De Brabantse Floor leeft een prima en gelukkig leventje; ze werkt met plezier bij de bakkerij, drinkt wijntjes en haar beste vriendin en droomt af en toe over collega Toby. Ineens blijkt daar verandering in te komen als er een brief op haar deurmat valt. Floor is uitgekozen voor het datingprogramma Kalverliefde. Ze grijpt deze kans aan om haar liefdesleven een nieuwe wending te geven. Als boerendochter moet dat lukken toch in een datingshow op de boerderij? Floor is er niet vies van om haar handen uit haar mouwen te steken, maar niet iedereen zit op deze nuchtere en ijverige Floor te wachten. Als ze dan nog eens verschrikkelijk nieuws krijgt, lijkt alles voor niets te zijn geweest.

 

Mijn ervaring:

Wat wordt ik blij van de heerlijke schrijfstijl van Yvonne van den Nieuwenhuizen. Ze heeft een heerlijke vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl, waardoor je het verhaal tijdens het lezen echt helemaal voor je ziet. Dit komt mede door de sterke en goede dialogen die het verhaal werkelijk laten lijken.


Het personage Floor is werkelijk geweldig, als nuchtere Brabantse kan ik me helemaal in haar denk- en handelswijze verplaatsen en dat maakt voor mij het boek extra leuk. Ook de andere personages zijn enorm leuk en uniek neergezet.

De verhaallijn is geweldig. Vanaf het begin werd ik hierin meegezogen, er zitten zoveel heerlijke wendingen, ups en downs en de nodige humor in het verhaal dat ik echt enorm heb zitten genieten. Het plot was niet direct wat ik verwacht had, ik ging ervan uit dat die gebeurtenis pas in deel 2 of 3 zou volgen, maar wel zorgde ervoor dat het boek, ondanks dat het pas het eerste deel is, een afgerond verhaal is. Toch kan ik niet wachten op deel 2.


Deze geweldige feelgood is absoluut een must-read. Het verhaal is enorm leuk en er gebeurt zoveel dat je het verhaal enorm moeilijk weg kan leggen. Daarnaast bevat het verhaal een enorme dosis humor, wat je nog meer doet genieten. Ik ben echt helemaal fan van het personage Floor geworden en ik kan dan ook niet wachten op deel 2 en 3.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
23 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page