top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kan Dr. Proktor kerstmis redden? – Jo Nesbo

Aangezien dat de kerstdagen in zicht komen, is niets zo leuk om boeken te lezen over kerst om in de kerststemming te komen.

Nederlands | Hardcover | 9789047709961 | Druk: 1 | november 2018 | 338 pagina's | Uitgeverij Lemniscaat


Beschrijving:

Een nieuwe, heerlijk humorvolle Dr. Proktor! De verschrikkelijke zakenman Thrane heeft de rechten van Kerstmis gekocht. Niemand mag het feest meer vieren zonder eerst voor meer dan tienduizend kronen cadeautjes in een van zijn warenhuizen te hebben gekocht - miljoenen kinderen over de hele wereld lopen het risico nooit meer kerstcadeautjes te krijgen. Dat klinkt als een taak voor Doktor Proktor. Samen met Bulle en Lise gaat hij de strijd aan met deze nieuwe kerstman, die niet de gezellige, lieve man is die hij zou moeten zijn...

Voor het lezen: Ik zag dit boek in de bibliotheek liggen en ik werd gewoon getroffen door de vrolijke en uitnodigende cover. De illustraties van Georgien Overwater vind ik erg sprekend en uitnodigend.

Zeker nu met de kerstdagen in zicht, wil ik dit leuke vrolijke boek lezen.


Conclusie:

Zonder enige moeite zit je gewoon direct in het verhaal van Lise, Bulle en Dr. Proktor. We beginnen gelijk met een enorm probleem, een verschrikkelijke zakenman die Tharne heet heeft Kerstmis gekocht. Hiermee verbied hij het iedereen die niet voor veel geld in zijn warenhuizen kerstcadeaus heeft gekocht om nog kerst te mogen vieren. Om dit in de gaten te houden, is er zelfs een kerstpolitie die streng toezicht houdt op het volk. Bulle en Lise zijn enorm verdrietig en geschokt, dat zo'n verschrikkelijke man dit bedacht heeft. Ze zetten samen met Dr. Proktor alles op alles om voor iedereen Kerstmis te redden.

De personages in het verhaal zijn enorm leuk, krachtig en vooral humoristisch neergezet. De prachtige illustraties ook in het verhaal van Georgien geven het verhaal nog meer sfeer en kracht. Het is echt enorm goed gedaan hoe Jo Nesbo in een kinderverhaal zulke krachtige en leuke karakters heeft weten neer te zetten.


De verhaallijn is sterk neergezet. Om hun probleem op te lossen zijn vele verschillende pogingen en acties nodig. Ook deze acties en pogingen zijn enorm leuk en vooral erg humoristisch verwoord. Steeds komen ze een stapje dichter bij de oplossing en dan neemt het verhaal toch weer een wending die je niet ziet aankomen. Soms heb ik echt op het puntje van mijn stoel gezeten en moest ik toch nog even het hoofdstuk uitlezen of dat de actie die ze uitvoerde al dan niet zou slagen.


Ik heb genoten van dit leuke humoristische kinderboek, dat aan alle kanten de kerst sfeer uitademt.

Het is een hele leuke aanrader voor kinderen van groep 6,7 om te lezen, zeker in deze tijd van het jaar!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page