top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Karma – Fredrik Persson Winter

Deze thriller stond al lange tijd op mijn verlanglijstje.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789046174203 | 12 januari 2023 Uitgever: A.W. Bruna | Prijs €15,99


Voor het lezen:

Deze thriller staat al lange tijd op mijn verlanglijst om te gaan ontdekken. Gelukkig was nu het boek ook ineens in mijn app beschikbaar als luisterboek en kan ik tijdens mijn dagelijkse wandelingen even heerlijk van deze thriller gaan genieten. Ik heb hoge verwachtingen, al ken ik Fredrik Persson Winter nog niet.

 

Het verhaal:

Een jong meisje verdwijnt spoorloos in de bossen aan de voet van de waterkrachtcentrale in Trollhättan. Enkele dagen later werd een rode windjack gevonden, de jas die het meisje op de dag van haar verdwijning aan had. Het jasje bevindt zich om de stoffelijke resten van een ander onbekend kind.

Vier vrienden hebben 25 jaar lang een verschrikkelijk geheim verborgen gehouden, waarbij een van hun vrienden om het leven kwam. In plaats van de waarheid te vertellen, beweerde ze toentertijd dat ze was verdronken in de sterke stroming van Göta Älv. Jarenlang beheerste het geheim hun levens. Nu de dochter van een van hen is ontvoerd, dreigt het ongeluk van 25 jaar geleden toch aan het licht te komen.

 

Mijn ervaring:

Met een spannend begin, waarbij de vermissing van een jong meisje wordt beschreven en haar jasje wordt teruggevonden op een oud lichaam van een onbekend persoon weet Fredrik Persson Winter me direct nieuwsgierig en geboeid te maken naar de rest van het verhaal.


Fredrik Persson Winter heeft een erg levendige, sfeervolle en beeldende schrijfstijl. Hierdoor kan je helemaal opgaan in het spannende verhaal dat verrassend goed in elkaar zit. Daarbij weet Fredrik Persson Winter ook op de juiste momenten de verhaallijn te versnellen of te vertragen of juist elementen achterwege te laten waardoor de spanning en je nieuwsgierigheid als lezer zich opbouwt.


Het verhaal is geschreven vanuit de vier verschillende vrienden, waardoor ze alle vier erg goed worden neergezet en uitgediept. Wel is Christina overduidelijk het hoofdpersonage. Zeker doordat het verhaal vanuit vier perspectieven is geschreven ken je vier verschillende motieven, gedachten en kijk op de situatie. Zeker omdat ze alle vier niet volledig eerlijk zijn, wordt het een erg spannend verhaal en voel je de onderlinge wrijving, onrust en twijfel. Dit heeft Fredrik Persson Winter super goed gedaan.


Het is een spannend verhaal, dat goed wordt opgebouwd en veel verrassende wendingen en gebeurtenissen met zich meebrengt. Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik iets na de helft al een idee had hoe het verhaal in elkaar zat, en helaas kwam die verwachting wel uit. Wel vond ik de gebeurtenissen en de opbouw naar het plot verrassend en sterk gedaan. Het verhaal wordt mooi afgesloten.


Karma is een spannende Scandinavische thriller. Fredrik Persson Winter heeft een beeldende, levendige en vlotte schrijfstijl, waardoor je de gebeurtenissen voor je ogen ziet gebeuren. Door het perspectief van vier erg verschillende personages wordt de verhaallijn en de spanning opgebouwd. Het verhaal kent verrassende wendingen, alleen helaas wel het einde wat ik verwacht had.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page