top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kater - Politie niet betreden – Margje Woodrow

Van Uitgeverij de Fontein kreeg ik een recensie-exemplaar van deze veelbelovende jeugdthriller. Enorm bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789026164019 | 20 juni 2023 | 196 pagina's Uitgeverij de Fontein Jeugd | Prijs €16,99


Voor het lezen:

Na het beluisteren van de podcast van dit boek wist ik één ding absoluut zeker. Het boek moest en zou ik lezen. De cover is confronterend en uitnodigend. De jonge vrouw met een traan uit haar oog lopend. Verder is de opmaak perfect in lijn met de rest van de Politie niet betreden serie. Ik vind het elastiek om deze boekenserie ook een geweldige en sterke aanvulling. De podcast was levendig, meeslepend en enorm realistisch, dus ik heb hoge verwachtingen van het boek.

 

Het verhaal:

Teddy en Cloë besluiten een groot feest te geven in het oppashuis waar Cloë voor moet zorgen. Al snel loopt het feest volledig uit de hand. De volgende morgen wordt Cloë dood in de bossen gevonden. Wie heeft haar vermoord? Iedereen wordt verdacht? En wie met de telefoon van Cloë al die enge berichtjes?

 

Mijn ervaring:

Margje Woodrow heeft een onwijs levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Voordat je er erg in hebt zit je compleet in het verhaal. Ze weet het verhaal enorm realistisch en eigentijds te maken en de krachtige en sterke dialogen brengen het verhaal echt tot leven. Daarbij houdt ze goed rekening met de woord- en zinskeuze en de verhaallijn voor de jeugdige lezertjes, al moet ik wel zeggen dat het een onwijs spannend verhaal is. Het verhaal is geschreven vanuit Teddy, de beste vriendin van Cloë, waarmee ze besluit een feest te geven in het oppashuis. Ze hebben een hechte vriendengroep die door Margje Woodrow allemaal een eigen en uniek karakter hebben gekregen en op sterke en goede wijze zijn neergezet. Zeker Teddy is enorm goed uitgediept. Het verhaal heeft korte hoofdstukken, wat het doorlezen voor mij nog eens extra bevordert. Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen. De verhaallijn is eigentijds, spannend en origineel. Direct na het feestje dat uit de hand loopt wordt het lichaam van Cloë aangetroffen en weet Margje Woodrow de spanning goed op te bouwen. Zeker door de geheimen die in de vriendengroep spelen, de enge whatsapp berichtjes en de wendingen en gebeurtenissen in de verhaallijn, bouwt de spanning enorm op. Het is echt een verhaal waaraan je gekluisterd zit en niet los kan laten voordat je weet wie Cloë vermoord heeft en wat het motief hierachter was. Daarbij wisselt het boek bij het plot een hoofdstuk van hoofdpersonage, hierdoor weet Margje Woodrow op prachtige wijze vele vragen te beantwoorden en echt de puntjes op de i te zetten. De epiloog van drie maanden later zorgt voor een prachtige afronding van het complete verhaal.

Als leuk extraatje is in het boek ook nog een super leuk interview met Margje Woodrow en een voorproefje van haar boek "Shame on you" te lezen. Kater, de nieuwe en onwijs spannende en goede jeugdthriller van Margje Woodrow is er eentje die je niet weg legt voordat je hem uit hebt. Het verhaal is grotendeels gelijk aan de podcast (die ook zeker het luisteren waard is) maar in het boek gaat de verhaallijn nog net een stukje verder. Tot het einde toe weet Margje Woodrow je in spanning te houden naar de dader en het motief. Het plot is verrassend en ook enorm mooi uitgewerkt. Echt weer een topper in de politie niet betreden serie!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page