top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Ken mij niet – Nadine Barroso

Ik kreeg van De Crime Compagnie de kans deze veelbelovende thriller te lezen en te recenseren. Dank je wel

Nederlands | E-book | 9789461097439 | 01 juli 2023 | Adobe ePub De Crime Company | Prijs 8,99


Voor het lezen:

Het gaat mijn eerste boek worden dat ik van de schrijfster Nadine Barroso, ik ben erg benieuwd naar haar schrijfstijl, maar ik heb door de recensies die ik van haar vorige boeken gelezen heb hoge verwachtingen. Daarom wilde ik de kans direct grijpen toen ik zag dat er een nieuw boek van haar aankwam. De cover is uitnodigend, en maakt me nieuwsgierig, aangezien het niet direct een thriller-achtige cover heeft. De silhouetten hebben twee dezelfde gezichten die elkaar aankijken in combinatie met de paars/roze achtergrond is bijzonder en uniek. Ik ben mega benieuwd.

 

Het verhaal:

Tessa is op de vlucht en op zoek naar een manier om een nieuwe start in haar leven te maken. Ze staat doodsangsten uit als ze denkt aan de man die haar voor het leven getekend heeft haar opnieuw zal vinden. Overal waar Tessa heen vlucht vallen er doden. Wat is er aan de hand? Hoe kan Tessa, met haar verleden, een nieuwe start maken?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal start met een nieuwsartikel over moord en ontvoering. Hiermee weet Nadine Barroso direct je aandacht en nieuwsgierigheid te triggeren. Dan start het verhaal vanuit Tessa. Het verhaal is geschreven vanuit een vertelperspectief dat Tessa volgt en haar daden en schrijfsels volgt. Hierdoor kan je als lezer net iets meer afstand nemen van de huiveringwekkende, schokkende en afschuwelijke dingen die Tessa in haar leven mee maakt.


Direct vanaf het begin weet Nadine Barroso enorm goed een sfeer en unheimlich gevoel in het verhaal te brengen en gedurende het hele verhaal vast te houden en op te laten lopen. Nadine Barroso heeft een erg vlotte en krachtige schrijfstijl, waardoor het verhaal enorm lekker en fijn leest en je er als lezer goed in mee kan gaan. De verhaallijn heeft een originele en sterke opbouw. Het verhaal ontvouwt zich op chronologische volgorde, waarbij soms in de dagboekverhalen die Tessa opschrijft en de nieuwsartikelen die ze verzamelt stukje bij beetje voor de lezer een puzzel vormen over het verleden en de gebeurtenissen van Tessa. De wendingen, gebeurtenissen en ontknopingen over Tessa's verleden zijn aangrijpend en choquerend en houden je als lezer echt in zijn greep, waardoor je het boek onmogelijk los kan laten. Het plot was heftig, verrassend en denderend.


Ken mij niet is absoluut een originele, heftige en aangrijpende pageturner. Vanaf het begin weet Nadine Barroso een sfeer en spanningsveld neer te zetten die gedurende het verhaal zich verder opbouwt. De wendingen, gebeurtenissen en ontknopingen over het verleden van Tessa zijn heftig, aangrijpend en zorgen ervoor dat je het boek niet los kan laten. Het verhaal eindigt met een heftig en verrassend plot. Een mooie aanrader!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page