top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kersenrood & Kriekezot – J.B. Ocean

Ik mocht mee doen aan de blogtour van dit veelbelovende boek. Onwijs bedankt Uitgeverij Hamley Books!

Nederlands | Paperback | 9789464510782 | Druk: 1 | mei 2022 | 280 pagina's | Hamley Books| Prijs €22,99


Voor het lezen:

Het boek trekt gelijk mijn aandacht zodra ik bij Hamley Books de cover reveal spot. De lichtblauwe cover met een grote illustratie van twee kersen kan je gewoon niet missen. De typografie van de titel is hier enorm goed op afgestemd en de twee subtiele illustraties van een meisje op de fiets en een oudere vrouw met twee hondjes is enorm leuk gedaan.

 

Het verhaal:

We volgen het verhaal van Charlie. Ze is vijfendertig, single en heeft een hippe ontbijt- en lunchbar Broc 'n Roll op de Antwerpse Sint-Andriesplein. Ze heeft een enorm leuk leven, maar toch voelt ze zich soms een beetje eenzaam. Met de nodige aanmoedigingen van haar vriendinnen gaat ze op Tinder. Dan ontvangt ze een brief die haar hele wereld op zijn kop zet.

Begin jaren '80 was Georgina verloofd met Bertrand. Wanneer ze bij haar zus Beth in Italië de knappe Paolo tegenkomt, weet ze dat hij haar zielsverwant is. Helaas steekt het lot hier een stokje voor en wordt Georgina voor een verscheurende en alles bepalende keuze gesteld. Sindsdien eet ze geen kersen meer.

 

Mijn ervaring:

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wauw wat een geweldig gaaf en mooi boek is dit!

Het verhaal heeft een vertelperspectief dat voornamelijk het verhaal volgt door de ogen van Charlie. Sommige hoofdstukken wisselen naar Georgina. Ook springen we soms in de tijd tussen het heden en verleden. Toch stoort dit totaal niet in het verhaal en krijg je precies op de juiste momenten het verhaal uit het verleden te horen dat zorgt voor de perfecte aanvulling op wat je inmiddels weet en gebeurd in het verhaal. Het zorgt er juist voor dat ik het verhaal nog meer kan waarderen.


De karakters zijn enorm goed neergezet. Niet alleen Charlie en Georgina heeft J.B. Ocean enorm goed weten uit te diepen ook de andere karakters in het verhaal zijn stuk voor stuk uniek en maken het verhaal compleet. De verhaallijn is enorm goed en sterk neergezet. Het is een op en top feelgood, al moet ik zeggen, deze feelgood doet er een schepje bovenop door de vele verschillende gebeurtenissen en ook het feit dat je meeleeft met twee verhaallijnen van zowel Charlie en Georgina. Het verhaal verveelt dan ook geen moment en ik kan het boek gewoon niet wegleggen. De hoofdstukken zijn lekker kort en dat maakt ook de verleiding groot om nog 'even' een hoofdstukje te lezen. De heerlijke wendingen van het verhaal, de levendige dialogen en het plot dat toch net wat anders dan is dan ik verwacht maken het boek tot een pareltje.


Deze verrassende, onwijs leuke en originele feelgood is absoluut een must-read. Het is absoluut een feelgood met heerlijke ups en downs, maar door de vele gebeurtenissen en de twee verhaallijnen maakt deze feelgood uniek. Ik hoop dan ook dat we in de toekomst meer van J.B. Ocean mogen gaan genieten!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page