top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kerst samen met jou – Leontine Gaasenbeek

Ik kreeg dit prachtige kerstboek toegestuurd van van Driel publishers om te lezen en recenseren. Alleen al de prachtige cover is enorm uitnodigend.

Nederlands | Hardcover | 9789493200500 | Druk: 1 | 1 september 2021 | 22 pagina's | van Driel Publishing | Prijs €9,95


Voor het lezen:

De kleuren van de cover en de illustratie spreken me gelijk enorm aan. Wat heeft dit boek een vrolijke, warme en zachte uitstraling. Vooral door de werking van structuur in de illustratie krijgt het iets liefs en zachts. In deze tijd van het jaar lees ik graag boeken die hierbij passen. Ik denk dat dit boek niet passender kan zijn. Het boek is geschreven én geïllustreerd door Leontine Gaasenbeek. Ik ken haar nog niet, maar de prachtige cover beloofd iets moois.

 

Het verhaal:

Kom je deze kerst bij mij? Dan kunnen we samen kerstfeest vieren. We bakken koekjes, zingen liedjes en gaan het hele huis versieren.

Jij bent deze kerst bij mij, Ik ben gelukkig en oh zo blij! Kerst met jou is het allerfijnste, vier je het volgend jaar weer bij mij?

'Kerst samen met jou' is een heerlijk (cadeau)boek, geschikt voor alle leeftijden. Het is een ode aan kerst en aan de liefde.

 

Mijn ervaring:

Bij het openslaan van het boek spettert de kerstsfeer je tegemoet met vrolijke kerstversieringen die de pagina's opvrolijken.


Het verhaal is helemaal in rijmvorm gebracht, waardoor het iets vrolijks en liefelijks krijgt. Leontine Gaasenbeek heeft ervoor gekozen om op de ene pagina een illustratie te maken en op de andere pagina tekst met in dezelfde stijl als de illustraties leuke versieringen. Hierdoor is het echt een feestelijk boek geworden. Het rijmpje gaat over verschillende dingen die samen kerst tot een echt kerstfeest maken. Het is een algemeen rijmpje en gaat niet over een personage. Hierdoor is het voor mij direct een heel ander kinderboek als de meeste kinderboeken.

Wat een erg leuk element is, is dat in het rijmpje oma's kerstbrood en chocolademelk voorkomen, waarvan op de laatste twee pagina's van het boek de recepten om deze te maken op een hele leuke en illustratieve wijze getoond worden.


Het boek ademt van het begin tot het einde het kerstgevoel. Doordat het verhaal in rijmvorm vertelt wordt en de warme illustraties is het een vrolijk, leuk en lief kinderboek geworden wat helemaal past bij deze tijd van het jaar.

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page