top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kerstmis in de Schotse Hooglanden - Donna Ashcroft

Ik kreeg van A.W. Bruna de kans om deze veelbelovende kerst feelgood e-only te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789044936209 | 26 oktober 2023 | Adobe ePub A.W. Bruna Uitgevers | Prijs 7,99


Voor het lezen:

Ik kreeg van A.W. Bruna de kans deze heerlijke en veelbelovende kerstfeelgood te lezen en recenseren. Dank je wel. Het e-book heeft een feelgood uitstraling in kerstsfeer. Op de cover zien we een illustratie van een landhuis in het donker onder een sterrenhemel en gehuld in sneeuw. De kerstbomen aan weerszijden en de titel in kerstrood met de rode besjes maken het kerstgevoel helemaal compleet. Het is het eerste boek van Donna Ashcroft dat ik ga lezen, maar ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal: Belle Albany is dertig jaar en heeft het gevoel dat ze dit jaar een eenzame kerst tegemoet gaat. Ze verlangt naar liefde en wat wintermagie. Zal ze die vinden in het slaperige Schotse dorpje? Haar leven krijgt een nieuwe wending wanneer ze de oudere Edina ontmoet. Edina woont in een vervallen kasteel en heeft niet veel contact met de dorpsbewoners. Toch verandert dat langzaam nu Belle in haar leven komt. Dan komt ook nog haar knappe, lang verloren en verwaande kleinzoon Jack Hamilton-Kirk op bezoek. Hij is de menselijke gedaante van de Grinch. Waarom maakt deze verschrikkelijke man toch iets in haar los? Hoe hard Belle zich ook tegen het gevoel verzet, de aantrekkingskracht is niet te negeren. Het feest wordt compleet als het geheim over het verleden van Jack aan het licht komt...

 

Conclusie:

Donna Ashcroft heeft een enorm vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl met heerlijk humor en liefde. Het verhaal leest hierdoor heerlijk en gemakkelijk, waardoor je echt tijdens het lezen van dit boek kan ontspannen en weg kan dromen in het Schotse dorpje.


Het verhaal volgt de dertigjarige Belle Albany. Belle is neergezet als een daadkrachtige, liefdevolle en zorgzame vrouw, die het liefst voor iedereen en alles klaar staat en hiermee zichzelf vergeet. Het is erg mooi dat zowel haar werk als juffrouw op een basisschool als haar privéleven daarnaast uitvoerig worden beschreven en ook steeds meer overlap met elkaar vormt. De oudere Edina maakt gedurende het verhaal een prachtige transformatie door, en ook haar kleinzoon Jack, die eerst enorm gesloten is, verandert op mooie wijze. Ezel Bob vind ik een geweldige en vermakelijke aanvulling op het verhaal.

Het verhaal heeft een hartverwarmende, liefdevolle en leuke verhaallijn. Het verhaal heeft geen enorme diepgang, maar is meer een heerlijk verhaal om bij weg te dromen, van te genieten en waarvan je ongetwijfeld in de kerststemming komt. Het verhaal heeft enorm leuke en verrassende wendingen en met name ezel Bob, laat me meermaals lachen. Het einde was misschien wel te verwachten, maar het verhaal er naar toe is enorm leuk.


Kerstmis in de Schotse Hooglanden is een erg leuk, mooi en hartverwarmend verhaal. Het verhaal laat je even helemaal wegdromen van een gezellig klein Schots dorpje, liefdevolle mensen en een mooi kerstverhaal. Het is erg vlot, levendig, luchtig en met veel humor geschreven. Ik heb enorm genoten en deze heerlijke feelgood is absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page