top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kluizenaar – Terrence Lauerhohn

Ik kreeg de kans om dit veelbelovende boek te lezen met de blogtour van Uitgeverij Hamley Books. Onwijs bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789464661132 | 28 november 2022 | 363 pagina's | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Dit is een boek waar ik al lange tijd naar uit keek, helaas werd de releasedatum steeds weer uitgesteld. Maar nu is het eindelijk zo ver en hou ik het boek in mijn handen. Het boek heeft een bijzondere cover die gelijk een onheilspellend en duister gevoel bij me oproept, bij het zien van een verlaten en mistige stad. Het is mijn eerste kennismaking met de schrijver Terrence Lauerhohn, dus ik heb geen enkel idee wat ik kan en moet verwachten.

 

Het verhaal:

Welke gedachten zijn de waarheid? Twee verstoten mensen in een verlaten en uitgestorven dorp. Hij verbergt een beest in hem, zij hoort stemmen die haar beleven. Toch verafschuwen ze beide geweld. Hoe waar zijn hun gedachten en hoe sterk zijn ze om hieraan wel of geen gehoor te geven? Ze ontmoeten elkaar op het moment dat hun gedachten zich de overhand nemen...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal begint met een herinnering uit het verleden van Bertrand uit zijn jeugd. Al snel wordt duidelijk dat hij een merkwaardig en opmerkelijk persoon is, die niet erg sociaal is aangelegd.

Op deze manier laat Terrence Lauerhohn ons op bijzondere wijze kennis maken met het personage. Ook Marie-Jeanette introduceert hij op bijzondere wijze, waarbij dit personage vooral heel veel vragen oproept. Het verhaal wisselt tussen de twee hoofdpersonages Bertrand en Marie-Jeanette, maar de focus ligt op Bertrand. Hierdoor kan je bij beide personages helemaal meegaan in hun gedachten, emoties en stemmen die ze waarnemen.


Het duurde even voor mijn gevoel voordat het verhaal op gang kwam en ik er goed in zat. Terrence Lauerhohn heeft tijdens het schrijven duidelijk nagedacht over zijn zin en woordkeuze. Hij weet soms dingen heel metaforisch te verwoorden, hierdoor kan je wel echt een verbeelding van de hallucinaties van beide personages maken. Ik kan dit enorm waarderen en het past helemaal bij de sfeer en het verhaal. Het is origineel, bijzonder en bij tijden ook een luguber verhaal. Hoe ver kan een mens gaan? Het is een verhaal dat mij echt aan het denken zet over je geest en het handelen naar je gedachten.


Dit bijzondere, originele en bij tijden lugubere boek is vooral een boek geweest dat me aan het denken heeft gezet over de kracht van je geest en gedachten en hiernaar handelen. Terrence Lauerhohn heeft twee bijzondere en unieke personages gekozen, die allesbehalve standaard zijn. Daarnaast weet hij de gebeurtenissen soms op metaforische wijze te verwoorden. Wat enorm goed past bij de waanideeën en hallucinaties van de personages. Ik vond het een mooi en bijzonder verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page