top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kwaad Bloed – Linda Jansma

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans deze thriller novelle te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461097989 | 16 juli 2023 | 72 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Ik heb inmiddels met enorm veel plezier boeken van Linda Jansma gelezen. Haar nieuwste novelle kan hierdoor natuurlijk niet achterblijven. Ik ben erg benieuwd hoe ze het eraf gaat brengen met een novelle, aangezien ik tot nu toe alleen langere thrillers van haar gelezen heb. Wel heb ik goede en vrij hoge verwachtingen. Op de cover zien we een gebroken achtergrond van steen, waarop een bloedvlek in de vorm van een uitgelopen hart te zien is. De typografie van de titel is qua stijl mooi afgestemd. Wel vind ik het jammer dat de rode bloedvlek door het woord bloed heen loopt en hierdoor wat minder duidelijk leesbaar is.

 

Het verhaal:

De marathon van Amsterdam gaat bijna van start. Alle deelnemers zetten alles op alles in hun training om zichzelf te verbeteren. Dan wordt toptalent Sylvie Bergmans ontvoerd. Op de plek waar ze voor het laatst gezien is, wordt enkel wat bloed gevonden. Wanneer particulier rechercheur Nikki Benjamins hoort over deze zaak, besluit ze om zich hier volledig op te storten. Hierbij loopt ze haar ex-collega's van de recherche behoorlijk in de weg. Kunnen ze samenwerken en Sylvie op tijd vinden?

 

Mijn ervaring: Het boek begint met een heftig proloog dat zich afspeelt in 2008. Hierbij weet Linda Jansma je direct nieuwsgierig te maken naar wat er nu eigenlijk precies gebeurd is. Ze laat met dit sterke proloog bij je als lezers een hoop vraagtekens ontstaan, waarop je ongetwijfeld een antwoord wilt krijgen.


Vervolgens switchen we naar het heden, waarin we Nikki Benjamins volgen die lucht krijgt van de ontvoeringszaak van Sylvie Bergmans. Het personage is leuk en goed neergezet. Daarbij weet de vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl van Linda Jansma een heerlijk tempo in deze thriller novelle te gooien, waardoor er een hoop wendingen en gebeurtenissen plaats vinden en ze hiermee de spanning in de verhaallijn goed weet op te bouwen. De opbouw naar het plot is hierdoor sterk. Op het plot wordt de zaak opgelost en vallen de dingen mooi samen. Eerst dacht ik, wat jammer van het einde, want het was wat voorspellend. Maar met de krachtige epiloog weet Linda Jansma er een super en sterk einde van te maken.

Kwaad bloed is een leuke, levendige en goede thriller novelle. Linda Jansma weet met haar proloog veel vragen op te roepen. In het verhaal zit een heerlijk tempo en de spanning wordt goed opgebouwd. Bij het plot valt alles goed samen, maar de kers op de taart is het sterke epiloog wat hier nog op volgt. Deze novelle is zeker een goede aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page