top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Laat niet los – Nicole Schelling

Ik kreeg de kans van Uitgeverij Hamley Books de nieuwe novelle van Nicole te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789464661361 | 9 maart 2023 | Uitgeverij Hamley Books | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de twee eerdere novelles verheug ik me weer enorm op wat haar nieuwe novelle gaat brengen. Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books de kans de novelle te lezen en te recenseren. Dank je wel. Nicole Schelling is in mijn beleving een goede feelgood schrijfster, dus ik ben enorm benieuwd met welke verhaallijn ze me deze keer gaat verrassen. Ik heb de flaptekst van tevoren niet gelezen, maar de cover is jeugdig en uitnodigend.

 

Het verhaal:

Indy, de tweeëntwintigjarige studente geneeskunde, is in haar vrije tijd vaak met haar vriendinnen te vinden bij het skatepark. Stiekem heeft ze een oogje op de knappe skater Lars. Wanneer er een nieuwe nachtclub wordt geopend komen ze erachter dat ze samen een passie delen. Indy danste op hoog niveau tot een tragische gebeurtenis in haar leven hier een einde aan maakte. Maar met de nieuwe nachtclub en Lars is ze vastbesloten om dingen te overwinnen en haar dansen nieuw leven in te blazen. Keert de liefde voor dansen terug en bloeit er uiteindelijk ook een liefde op tussen haar en Lars?

 

Mijn ervaring:

Het is echt een op en top studenten feelgood verhaal. We volgen Indy, waarin haar leven in het teken staat van haar studie, jongens en met haar vriendinnen afspreken. Nicole Schelling heeft het personage goed neergezet, toch had ik soms wat moeite om mee in haar belevingswereld te gaan, ik gok door het leeftijdsverschil. Wel heeft Nicole een heerlijke schrijfstijl, ze schrijft vlot en krachtig en haar verhaal leest heerlijk weg.


De novelle heeft een leuke verhaallijn en ik vind het mooi hoe Nicole Schelling een wat diepere onderlaag in de novelle heeft weten te verwerken. Hierdoor wordt het verhaal echt een stuk sterker. Wel nam de verhaallijn voor mijn gevoel wel hele snelle stappen in het trauma proces en het liefdesleven van Indy. Dit voelde voor mij een klein beetje onnatuurlijk, al snap ik ook dat vanwege een korte novelle het verhaal niet lang kan duren.


Deze heerlijke studenten feelgood is een leuke en originele aanrader. Door de sterke verhaallijn, waar ook nog een trauma aan bod komt, zorgt ervoor dat de novelle meer body krijgt dan enkel een liefdesverhaal. Ik heb weer enorm genoten van deze novelle!

Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page