top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lang leve de keizer – Britt Zwijnenberg

Van Dutch Venture Publishing kreeg ik de kans deze veelbelovende YA-roman te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9798223221234 | 19 januari 2024 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Dutch Venture Publishing| Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de geweldig leuke novelle die Britt Zwijnenberg samen met Joni Voorter samen uitbracht ben ik erg nieuwsgierig naar haar eerste YA-roman. Ik heb hoge en goede verwachtingen. Het boek heeft een mooie, sierlijke en uitnodigende cover. Op de cover zien we een sierlijk bewerkt ornament met een vlinder. De typografie van de titel is hier prachtig op afgestemd.

 

Het verhaal:

Jaren heersen er magiërs over het land. Deze magiërs hadden niet de beste bedoelingen en bedreigden en bestolen het volk, totdat een moedig man zich tegen hen keerde. Er ontstond welvaart en rekende voor eens en altijd af met de dreiging van magie. Wanneer er nieuwe magiërs ontstaan, worden ze opgespoord, meegenomen en naar een heropvoedingskamp gebracht. Hiermee wordt de vrede en voorspoed voor Xaphan gegarandeerd. Usiu ontdekt op haar zestiende dat ze ook magie bezit. Ze meldt zich dan ook als gehoorzame burger direct bij de rechtbank. De keizer zal haar helpen van haar magie af te komen. Alleen blijkt de realiteit toch wat anders. Al snel hoopt Usiu dat ze kan ontsnappen aan de duistere kant die haar te wachten staat.

 

Mijn ervaring:

Met haar vlotte, levendige en krachtige schrijfstijl weet Britt Zwijnenberg je gemakkelijk mee het verhaal in te trekken. Het verhaal leest ontzettend gemakkelijk en fijn weg waardoor je echt door het mooie, spannende en ook aangrijpende boek heen vliegt.


Het verhaal volgt Usiu, het personage is op sterke wijze weggezet. Ze is als zestienjarige vrouw nog erg zoekende naar haar identiteit en is zo gewend om zich aan het regime te gehoorzamen dat ze niet verder denkt dan wat haar vertelt is. Het is mooi hoe Britt Zwijnenberg het personage op krachtige wijze laat evolueren en groeien door alles wat ze gedurende het verhaal meemaakt. Ook de andere personages en met name de krachtige vriendschap en verbondenheid die ontstaat is super gedaan.


Het verhaal heeft een mooie, spannende en bij tijden een aangrijpende verhaallijn. Het verhaal ontvouwt zich gelijderlijkerwijs waardoor je als lezer nieuwsgierig wordt gehouden wat er gaat volgen. Het verhaal kent mooie, verrassende en sterke wendingen en gebeurtenissen en wist me van het begin tot het einde te boeien. Met een mooi en afgerond einde sluit het verhaal af.


Lang leve de keizer is een erg levendig en vlot geschreven YA-roman. Het hoofdpersonage maakt een mooie groei door en is op sterke wijze neergezet. Daarbij laat Britt Zwijnenberg je ook nadenken over de dingen die we voor waar aannemen en misschien toch anders in elkaar zitten dan we dachten. Een heerlijke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page