top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lekker afvallen met minder koolhydraten – Angela Zamboni

Ik kreeg van Angela de vraag of ik haar nieuwe boek wilde lezen, proberen en recenseren.

Nederlands | Hardcover | 9789021590981 | Druk: 1 | januari 2022 | 192 pagina's | Kosmos uitgevers


Voor het lezen:

Ik volg club slank al een tijd via instagram. Ik doe niet aan diëten, maar heb altijd interesse in nieuwe heerlijke recepten. Club slank weet altijd me te verrassen met inspirerende en lekkere recepten en kooktips. Wel tover ik zelf de recepten altijd om naar vegan. Ik ben ook erg nieuwsgierig naar het nieuwe boek van Angela. Ik was ook blij verrast dat ze me vroeg om haar boek te recenseren.

 

Het verhaal:

Het boek bevat overzichtelijke informatie over koolhydraatarm eten, afvallen en levensstijl. Met meer dan 100 recepten, ook vegetarisch.

Met dit boek belooft Angela dat je kan afvallen en lekker kan blijven eten. De recepten zijn enorm gevarieerd. Het boek bevat een 8-weken-afslankprogramma. De fasen zijn goed vol te houden omdat de heerlijke recepten ook nog eens zorgen voor een verzadigd gevoel.

Na deze 8-weken bouw je dat wat je hebt geleerd om tot een koolhydraatbeperkte levensstijl waarbij je gevarieerd eet, op gewicht blijft en je fit voelt. Je kunt daarvoor de recepten en vele tips in dit boek blijven gebruiken!

• 8 volledige weekmenu’s waarvan 4 vegetarisch • alle bijbehorende koolhydraatarme recepten (meer dan 100) • extra uitleg over koolhydraatarm én vegetarisch eten • handige informatie en richtlijnen • tips en tricks voor als je uit eten gaat en on the go bent

 

Mijn ervaring:

Wat me gelijk opvalt zodra ik het boek open is de prachtige en overzichtelijke vormgeving. Buiten de foto's van heerlijke recepten, zijn er in het boek ook passende illustraties te zien, die het geheel echt tot een feestje voor het oog maken.


Het boek begint met een informatieve uitleg over een koolhydraatarm dieet en handige tips die hierbij komen kijken. Ze heeft ook een handig overzicht gemaakt van verschillende boodschappen die wel of niet bij dit dieet passen. Ze heeft goede tips voor als je een dag van huis bent, in restaurants gaat eten en als je te maken hebt met verschillende allergieën. Hierdoor heeft ze met veel scenario's rekening gehouden.


Ze geeft een duidelijke uitleg over het 8-weken programma en is er daarna een handig en overzichtelijk weekschema gemaakt die je stap voor stap per week kan volgen. Wel moet je dit natuurlijk zien als een gemiddeld persoon en goed naar je lichaam luisteren, als je bijvoorbeeld een intensief leven erop na houdt. Ook de uitleg na dit 8 weken plan is duidelijk, helder en vlot verwoord.


Dan volgen mijn favoriete gedeelte waar ik zelf het meest nieuwsgierig ben, de recepten.

Het zijn recepten voor alle momenten van de dag. De recepten bevatten ingrediënten die gewoon in de supermarkt te verkrijgen zijn wat het gemak om met de recepten aan de slag te gaan vergroot. De recepten zijn mooi vormgegeven en van de foto's van de recepten loopt het water je in de mond. Ook de bereidingstijd wordt vernoemd, wat ook een pluspunt is. Bij het gerecht staat ook het aantal koolhydraten vernoemd en of het gerecht al dan wel of niet vegetarisch is. Er zijn helaas wel weinig recepten veganistisch maar als je al wat kennis van veganistisch eten hebt kan je wel gemakkelijk veel recepten omtoveren tot vegan. (Of ze dan nog koolhydraatarm zijn, durf ik dan weer niet te beweren, maar dat is voor mij persoonlijk wat minder van belang).


Ik heb inmiddels de basilicum tomatensoep, geroosterde pompoensoep en de chocolade mugcake (die laatste met vegan boter) gemaakt en die waren heerlijk.


Het is een prachtig kookboek. Voor iedereen die een koolhydraatarm dieet wil volgen, dit boek helpt je met een goede start en een duidelijke uitleg over wat je wel en niet kan verwachten. De recepten zijn toegankelijk, in zowel de ingrediënten als in het gemak van de bereiding. De recepten zijn veelzijdig en ik weet zeker dat hier voor iedereen wel heerlijke recepten uit te halen valt.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
29 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page