top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lentevloek – Sabine Zwaan

Ik kreeg van De verhalenfabriek weer een heerlijk tussendoortje om te lezen en te recenseren. Dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098894 | 24 maart 2024 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Weer een heerlijke lenteachtige novelle verscheen in mijn mailbox. De Verhalenfabriek super bedankt voor het veelbelovende recensie-exemplaar. De vrolijke, kleurrijke en uitnodigende cover van een gele achtergrond met een illustratie van een meisje in een rood jurkje in het gras met een beker limonade en bloemen roept een vrolijk gevoel bij me op.

 

Het verhaal:

Alexia Miller is ervan overtuigd dat er een lentevloek bestaat, die haar jaar op jaar te pakken heeft. Hierdoor wordt dit seizoen een hel voor haar en komt ze deze drie maanden het liefste niet haar huis uit. Als ze de kans krijgt om met haar cateringbedrijf een grote en belangrijke klus binnen te slepen, kan ze de uitnodiging niet weerstaan. De eerste ontmoeting met K&L loopt dan ook zoals te verwachten totaal niet vlekkeloos en hierdoor ziet Alexia de toekomst voor haar bedrijf niet rooskleurig in. Toch krijgt ze, tegen alle verwachting, een telefoontje van Austin Klein, de eigenaar van K&L. Hij wil haar inhuren én hij wil haar laten inzien dat de vloek niet bestaat.

 

Mijn ervaring: Sabine Zwaan heeft zonder twijfel een feelgood schrijfstijl. Ze schrijft luchtig, levendig en vlot en met lekker veel humor. Hierdoor lees je deze novelle dan ook met een lach op je gezicht en droom je even weg bij het grappige en fijne verhaal van Alexia.


Het personage Alexia is leuk en goed neergezet, ondanks dat het een redelijke doorsnee jonge vrouw is, waardoor je je als lezer gemakkelijk in het personage kan verplaatsen is het wel een chaoot van de bovenste plank en een soms van doemdenkend personage dat de positieve blik op het leven nog wel eens mist. Austin is een nuchter, doeltreffend en zeker persoon die het juiste tegenwicht biedt aan het personage, wat voor een leuke combinatie zorgt.


Het verhaal is vooral een vermakelijk en grappig verhaal. Alexia die de ene stunt en mislukking naar de andere over zich heen krijgt doordat ze zo chaotisch door het leven gaat. Ze is er heilig van overtuigd dat dit niet aan haar ligt, maar aan de lentevloek. De dingen die haar overkomen en de wendingen en gebeurtenissen die het verhaal heeft zijn erg vermakelijk. Het is daarbij mooi hoe de Austin haar leven binnen komt en rust, orde en regelmaat treft en er ook nog iets anders moois ontstaat.


Lentevloek is een super leuke, fijne en grappige novelle. Ik heb echt genoten van de grappige wendingen en gebeurtenissen en de vermakelijke verhaallijn van de chaotische Alexia. Sabine Zwaan heeft een luchtige, levendige en vlotte schrijfstijl, waardoor je heerlijk in het mooie verhaal op gaat. Deze novelle is echt een leuke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page