top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Levenslang in de toren – Roxanne Borgman

Ik kreeg van Roxanne Borgman een recensie-exemplaar van deze prachtige en veelbelovende fantasy debuut. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789464641639 | 25 november 2023 | 416 pagina's Uitgeverij Godijn Publishing | Prijs €29,99


Voor het lezen:

Via Roxanne op Instagram zag ik een oproep voor recensenten voor haar nieuwe fantasy debuut. Aangezien de prachtige en magische cover er erg uitnodigend uitzag, meldde ik me direct aan en kreeg ik daarna al vrij snel van Roxanne een berichtje of ze mij haar boek mocht toesturen. Ik heb goede verwachtingen van het boek. Op de cover zijn we een vrouw in een mantel die door een magische poort van licht loopt met op de achtergrond een stad. De typografie van de titel past mooi bij het beeld en vormt zonder twijfel een fantasy gevoel. Ook de flaptekst is veelbelovend, dus ik ga snel van het boek genieten.

 

Het verhaal:

Alise Aalmers is een magiër, een lichtmagiër. Hierdoor moet ze dagelijks op haar hoede zijn voor de jagers. Ondanks dat ze zo geboren is en hier dus niets aan kan veranderen, heeft de regering hier geen boodschap aan. Magiërs worden gezien als een gevaar voor de samenleving. Hierdoor worden ze opgespoord en levenslang opgesloten in de Nederlandse Torens. Het lukt Alise tot nu toe om uit de klauwen van de jagers te blijven, totdat haar vriendin Janela een ongelofelijk grote fout maakt met alle gevolgen van dien. Het kost haar meer dan haar vrijheid. Ze zet het leven van talloze onschuldige mensen in Alkmaar op het spel. Alise wil voorkomen dat alles wat ze liefheeft wordt vernietigd, maar daardoor moet ze moeilijke keuzes maken. Ze wil dan ook niet samenwerken met de vijand, maar als je levenslang hebt in de Toren, ervaar je pas wat wanhoop is.

 

Mijn ervaring:

Roxanne Borgman heeft een heerlijke levendige, sfeervolle, vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze weet perfect de situatie, omgeving en gebeurtenissen te beschrijven zodat ze helemaal tot leven komen, maar niet te langdradig worden. Daarbij weet ze met realistische en krachtige dialogen het verhaal nog verder te verlevendigen.


We volgen voor het overgrote deel het verhaal en het personage Alise, deze jonge negentienjarige vrouw is met veel gevoel op realistische wijze neergezet (ondanks dan natuurlijk haar magische krachten) is het en personage waarin je je als lezer gemakkelijk kan verplaatsen. Daarbij weet haar zorgzame en liefdevolle karakter ervoor te zorgen dat het personage snel in mijn hart zat. Ook de andere personages zoals Bren, Nathaniel, Ceridwen, Lydia, Janela, Xander en de anderen zijn heel divers, verschillend en op geheel eigen wijze neergezet. Het ene personage is net wat verder uitgewerkt dan het andere, afhankelijk van hun rol in de verhaallijn.


Het verhaal heeft een spannende, originele en avontuurlijke verhaallijn. Het verhaal wist me zonder twijfel meermaals te verrassen. De diepgang naar het verleden en de familielijn van Alise, maar ook van Nathaniel vond ik een sterke aanvulling op het verhaal. Het verhaal was een perfecte combinatie van een mooi en spannend verhaal, een goed avontuur, diepgang naar het verleden en niet te vergeten romantiek. Dat laatste had ik zeker niet verwacht, maar versterkte wel het al prachtige en goede verhaal. Ik heb echt genoten. Roxanne Borgman weet een prachtige spanningsboog op te bouwen en met een goed plot weet ze het verhaal mooi af te sluiten.


Levenslang in de toren is een spannende, goede en avontuurlijke fantasy. Roxanne Borgman heeft een levendige, vlotte en krachtige schrijfstijl. Ze weet enorm goed de spanning gedurende het verhaal op te bouwen en er zitten verrassende wendingen in. De personages zijn sterk en met gevoel neergezet. Ik heb erg genoten van haar fantasy debuut en ik hoop dat ze in de toekomst met meer boeken gaat komen. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page