top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde op zielsniveau – Corina Dekker

Ik was een van de gelukkige die mocht deelnemen aan de blogtour van dit nieuwe e-book. Dank je wel uitgeverij Books and Butterflies!

Nederlands | E-book | - | augustus 2022 | - pagina's | Books & Butterflies| Prijs €4,99


Voor het lezen:

Een novelle van een voor mij nog onbekende schrijfster. Dat maakt me dan altijd gelijk nieuwsgierig. Zeker door het geval dat het een novelle betreft ben ik altijd wel in om dit dan gelijk te willen ontdekken. De cover is op en top roman/feelgood en geeft een zoetsappig door de rozen. Dit laatste trekt me persoonlijk wat minder, maar de leuke flaptekst zorgde ervoor dat mijn interesse groot genoeg werd om toch deze novelle te gaan ontdekken.

 

Het verhaal:

Als tweeling delen Nico en Laura een hechte band met elkaar. Ze voelen elkaar feilloos aan en er is niet veel dat ze voor elkaar verborgen kunnen houden. Zo weet Nico bijvoorbeeld dat zijn zusje iemand leuk vindt. Toch houdt de wat rustigere Laura haar mond over haar gevoelens voor die leuke barman van wie ze enkel weet dat hij als bijnaam Mercury heeft. Ze durft geen verdere stappen te ondernemen, maar tijdens een avondje stappen belandt ze totaal onverwacht in zijn armen en zorgt de alcohol voor net dat beetje extra moed dat ze nodig heeft om hem te kussen. Ze hoopt dat de avond snel een vervolg krijgt, maar dan gebeurt er iets waardoor haar onbezorgde leven volledig op zijn kop wordt gezet.

 

Mijn ervaring:

We volgen het verhaal door de ogen van Laura. Corina Dekker heeft de band en het gevoel tussen Laura en Nico enorm goed weten te verwoorden en in beeld weten te brengen. Daarnaast heeft ze een hele vlotte schrijfstijl, waardoor het verhaal gemakkelijk en soepel weg leest.


Door ook de snelle omlag van het mooie naar een treurig verhaal wordt je als lezer gemakkelijk helemaal mee het verhaal in gezogen. Buiten dat Corina Dekker een goede verhaallijn heeft neergezet, heeft ze ook gezorgd voor levendige dialogen en geeft ze een goed beeld van de gebeurtenissen. De plot was enigszins te verwachten, maar stelde me absoluut niet teleur. Het was eigenlijk wel een bijzonder mooie afsluiting na de heftige gebeurtenissen die er aan vooraf gingen.


Met het epiloog wat er op volgde, vond ik persoonlijk dat t wat afbreuk deed aan t goede verhaal wat Corina Dekker daarvoor had weg weten te zetten. Voor mij persoonlijk was het net te zoetsappig en over het randje en had voor mij persoonlijk achterwege mogen blijven.


Deze novelle van Corina Dekker is een hele leuke en verassende aanrader om te gaan lezen. Het verhaal heeft een originele verhaallijn die goed is neergezet en waarvan ik erg heb genoten. Ik ga zeker in de toekomst meer van Corina Dekker lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
9 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page