top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde van je leven – Yvonne Hooge

Ik kreeg van Kabook uitgevers het recensie-exemplaar en de kans om deel te nemen aan hun blogtour. Super bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789083330631 | 15 november 2023 | 193 pagina's Kabook uitgevers | Prijs €24,99


Voor het lezen:

Aangezien de vorige feelgoodroman van Uitgeverij Kabook erg in de smaak viel, ben ik erg benieuwd naar deze nieuwe feelgood. Ook kreeg ik weer de kans om deel te nemen aan de blogtour. Super bedankt. Het boek heeft zonder twijfel een feelgood uitstraling. In roze, gele en paars tinten zijn silhouetten te zien van een evenement en een koppel dat hand in hand loopt. De titel is op toepasselijke wijze met dezelfde kleuren aan het beeld toegevoegd.

 

Het verhaal:

Jolijn is niet zo vol van liefde en alle romantische clichés die hierbij komen kijken. Ze heeft dan ook een hartgrondige hekel aan suikerhartjes, rozen en diners bij kaarslicht, toch vindt haar baas haar de aangewezen persoon om het grote evenement "Liefde van je leven" te organiseren. Want, zo weet ze, volgens haar baas als achtentwintigjarige single precies waar naar ze op zoek is. Helaas verloopt het weekend niet zo soepel als gehoopt en krijgt ze een hoop tegenslagen voor haar kiezen. Met als klap komt cameraman Noah onverwachts filmen, die net zo'n grote afkeer heeft voor liefdeclichés als Jolijn. Niet direct een persoon waar je aan denkt als hij een promofilm van het evenement moet maken. Maar misschien is Noah wel de perfecte man voor iets anders?

 

Mijn ervaring: Wat een onwijs leuke, vermakelijke en mooie feelgood is dit! Yvonne Hooge heeft een hele vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, die gemakkelijk en lekker leest. Hierdoor kan je even heerlijk ontspannen en wegdromen van Jolijn die alle zeilen bij moet zetten om een geslaagd evenement neer te zetten.


We volgen het verhaal van Jolijn die voor haar werk samen met haar collega Veerle het evenement "Liefde van je leven" organiseert. Het is leuk hoe Yvonne Hooge de twee totaal verschillende vrouwen weet neer te zetten. Daarbij ben ik blij dat we het verhaal van Jolijn volgen, want ondanks haar streberig karakter om alles perfect te regelen vind ik het wel een geweldig leuk en nuchter persoon. Daarbij zijn trouwens alle personages in het verhaal heel natuurlijk en realistisch neergezet. Zo ook cameraman Noah, die Yvonne Hooge tegen het einde ook nog eens een verrassende diepgang krijgt.


Het verhaal heeft een leuke, mooie en fijne opbouw. Yvonne Hooge begint het verhaal door de personages en de start van het evenement goed neer te zetten waarmee ze een goede basis legt voor de rest van het verhaal. Het verhaal en het evenement vervolgen zich op mooie en natuurlijke wijze. De kennismaking met Noah en de band die zich snel verdiept, maar ook de grappige en onverhoopte wendingen en gebeurtenissen gedurende het evenement maken het een leuk en vermakelijk en goed verhaal.


Liefde van je leven is een ontzettend leuke, mooie en vermakelijke feelgood. Droom met Jolijn weg op het evenement "Liefde van je leven". De plek waar singles elkaar kunnen treffen en ze op allerlei manieren, soms erg cliché, vermaakt worden. Met de hoop dat er misschien wel een vonk overslaat. Het verhaal bevat realistische en natuurlijke personages en het is heerlijk luchtig, levendig en vlot geschreven. Echt een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

51 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page