top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefde zonder verleden – Anne May

Ik heb al heel vaak goede recensies en de boeken van Anne May langs zien komen op instagram. Toen ik zag dat mijn bibliotheek een luisterboek van Anne May beschikbaar was heb ik gelijk mijn kans gegrepen.

Nederlands | Luisterboek | 9789179957148 | augustus 2021 | Verteller: Jantine van den Bosch Dutch Venture Publishing


Voor het lezen:

Ik heb al heel vaak goede recensies en de boeken van Anne May langs zien komen op instagram. Toen ik zag dat mijn bibliotheek een luisterboek van Anne May beschikbaar was heb ik gelijk mijn kans gegrepen. Ik heb nog niet eerder wat van Anne May gelezen of geluisterd.

 

Het verhaal:

Abigail Kooistra probeert een nieuwe start in haar leven te maken. Ze gaat met een nieuwe opleiding/baan starten en krijgt een appartement toegewezen. Ze probeert haar heftige verleden achter zich te laten en te vechten voor een mooie toekomst. Terwijl ze haar appartement in gaat richten gaat het met de bouw van de boekenkast al compleet mis. Hij valt om, dwars door de muur van de buurman. Een buurman, die Abigail het liefste in het verleden had willen laten.

Is er voor haar toch een toekomst mogelijk zonder dat haar verleden in de weg staat?

 

Mijn ervaring:

De vertelster Jantine heeft een hele prettige voorleesstem en een prettig spreektempo. Al snel zat ik in het verhaal van Abigail. Ik kwam er wel achter dat ik deel 2 van een serie was gestart, terwijl ik deel 1 (nog) niet gelezen of geluisterd had, maar ik was zo nieuwsgierig naar wat ik al gehoord had dat ik besloot het verhaal gewoon verder te luisteren.

Anne May heeft bijzondere karakters neer weten te zetten, die allemaal uitzonderlijk en uniek zijn, ze vormen een mooie samenhang van bijzondere en unieke mensen. In het begin moest ik even wennen aan het taalgebruik van Abigail. Ondanks dat ik het taalgebruik wel vaker in mijn woonomgeving hoor, roept het bij mij toch een bepaald ongemak op. Ook Silas, de buurman van Abigail is een bijzondere persoonlijkheid.


Het boek heeft een wisselend vertelperspectief tussen Abigail en Silas. Hierdoor krijg je van beide karakters een goed beeld en weet je wat er zich in beide karakters om gaat.


Het verhaal heeft een goede opbouw. Voor mijn gevoel miste ik slechts een enkele keer wat achtergrond informatie (door iets wat waarschijnlijk in deel 1 gebeurd was), maar het verhaal was toch goed te luisteren en te volgen zonder de kennis van deel 1. Het verhaal weet vele bijzondere wendingen te maken, die me hebben weten te verrassen.


Het is echt een roman. Het boek kent vele hoogte en dieptepunten in het leven van Abigail en Silas. Anne May weet met het verhaal nodige emoties op te roepen en ook aan humor ontbreekt het in het verhaal niet. Dit doet ze op een hele bijzondere en unieke manier.


Ik heb echt genoten van het bijzondere en unieke verhaal. Na dit verhaal staan ook zeker deel 1 en 3 nog op mijn verlanglijstje.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page