top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefdesstreken 2 - Waterspiegel – Karin de Graaff

Een nieuwe e-only feelgood serie van een nieuwe schrijfster, dit wilde ik ontdekken. Van Uitgeverij Zomer&Keuning kreeg ik een recensie-exemplaar van deel twee, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789020552409 | 03 november 2023 |186 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs 6,99


Voor het lezen:

Deel 1, Korenveld, las ik met enorm veel liefde en plezier. Nu deel twee werd aangekondigd , kreeg ik van Uitgeverij Zomer & Keuning de kans deel twee ook te lezen en te recenseren. Ik heb er onwijs veel zin in, en ik heb nu goede en hoge verwachtingen. Ik hoop op weer een sfeervol, mooi en romantisch verhaal.

 

Het verhaal: Een onverwachte ontmoeting tussen Roan en Yfke zet voor hen beiden de wereld op zijn kop. Roan leeft afgezonderd op zijn woonark in Friesland. Hij werkt op een melkveehouderij, maar een heftige gebeurtenis uit het verleden blijft hem achtervolgen. Op een dag botst de vrolijke Yfke, die zeilinstructrice is, op zijn woonark. Daarna lijken ze elkaar constant tegen te komen. De dagen worden korter en de schaatskoorts stijgt. Daardoor daalt ook het humeur van Yfke. Zullen de temperaturen tussen Yfke en Roan wel stijgen?

 

Conclusie:

Karin de Graaff heeft een heerlijke vlotte, levendige en sfeervolle schrijfstijl. Ze weet het verhaal zo te beschrijven dat je het verhaal echt voor je ogen ziet gebeuren, daarbij weet ze ook nog eens erg veel gevoel en emotie in het verhaal te leggen, dat je als lezer ook ervaart.


In het tweede deel volgen we twee nieuwe personages: Yfke en Roan. Roan is een vriend van Mats die in deel één aan bod kwam. Het is leuk dat het verhaal nu wel aansluiting heeft op dezelfde personages, maar dat Karin de Graaff me weet te verrassen met een compleet andere, mooie en originele verhaallijn. De personages zijn enorm goed uitgediept en op sterke wijze in beeld gezet. Niet enkel in hun doen en laten, maar ook aan de achtergrond van de personages heeft Karin de Graaff veel aandacht besteed. Daarbij zijn het erg realistische personages waardoor het verhaal erg natuurlijk aanvoelt.


Het verhaal heeft een goede opbouw. Terwijl het eerste deel een vrij rustig tempo had, zit in deze verhaallijn wat meer tempo en bevat het meer wendingen en gebeurtenissen. Hierdoor vond ik het verhaal nog leuker en fijner om te lezen dan deel één. Ik vind het mooi hoe Karin de Graaff zowel een lach als een traan en een prachtige diepgang in de verhaallijn heeft verwerkt.


Waterspiegel, het tweede deel van de nieuwe feelgood serie Liefdesstreken. Het tweede deel sluit mooi aan op deel één, maar kent een nieuwe originele, mooie en sterke verhaallijn. Dit tweede deel had iets meer tempo, wat ik enorm kan waarderen. Daarbij zijn de personages met veel aandacht en detail neergezet, waardoor je er heerlijk in op kan gaan. Ik kijk nu al uit naar deel drie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page