top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Liefs van mij – Jessica Saunders

Ik kreeg van HarperCollins de kans om deze veelbelovende roman te lezen en te recenseren. Dank je wel.

Nederlands | E-book | 9789402771091 | 20 februari 2024 | Adobe ePub Uitgeverij HarperCollins | Prijs 12,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van deze nieuwe roman die werd aangeprezen als 'voor de fans van Taylor Jenkins Reid' was mijn interesse direct gewekt. Buiten dat ik dit een geweldige schrijfster vind, spreekt ook direct de cover van deze nieuwe roman me erg aan. Op de cover zien we een illustratie van een portret van een vrouw met een zonnebril met in haar brilglas een man gereflecteerd. De typografie van de titel en schrijfster is passend op de illustratie afgestemd en vormt een krachtig totaal.

 

Het verhaal:

Rachel Miller heeft het perfecte leventje. Ze heeft een succesvolle baan als advocate en in het weekend moedigt ze haar twee kinderen aan langs het voetbalveld. Wel moet ze toegeven dat haar leven redelijk op de automatische piloot draait, maar dat zorgt er wel voor dat alles soepel en zonder problemen gaat. Toch? Dan duiken er ineens foto's en liefdesbrieven op van Rachel en haar highschool sweetheart en inmiddels superster Jack. Rachel wordt hierdoor plotsklaps herinnerd aan een verleden van haar oude ik. Rachel wordt hierdoor erg geconfronteerd met zichzelf en gaat op zoek naar haar nieuwe versie. Daarbij weet iedereen, oude liefde roest niet.. maar de liefdesskills van Rachel zijn na al die jaren toch wel redelijk vastgeroest.

 

Mijn ervaring:

Jessica Saunders heeft een erg levendige, vlotte en luchtige manier van schrijven, waardoor het verhaal, qua schrijfstijl, voor mijn gevoel wat tussen een roman en een feelgood in zit. Het leest gemakkelijk en vlot weg en daarbij zit er erg leuke humor in de verhaallijn die het verhaal niet te zwaar en weemoedig maakt.


We volgen het verhaal van Rachel, deze vrouw van middelbare leeftijd is leuk en redelijk doorsnee neergezet. Ze is daarbij een ambitieuze en hardwerkende vrouw, die daarbij er alles voor doet om haar gezin draaiende te houden en haar kinderen alle liefde, steun en plezier te geven die ze nodig hebben. Ik denk dat je je hierdoor gemakkelijk met Rachel in de verhaallijn kan verplaatsen. Haar man Dan en haar ex-vriendje Jack zijn twee tegenpolen en zijn erg leuk en goed neergezet. Zeker superster Jack weet met zijn charismatische acties en moves ook mijn hart te veroveren. Haar beste vriendin en haar ouders zijn een goede aanvulling op de verhaallijn.


Het verhaal is erg origineel, leuk en grappig. Ondanks dat de rode draad van het verhaal best aangrijpend en heftig is, weet Jessica Saunders het op zo'n leuke, grappige en luchtige wijze te beschrijven dat je geniet van het verhaal, de wendingen en gebeurtenissen. Het verhaal switcht tussen het heden en het verleden, waardoor je als lezer steeds meer achtergrondinformatie krijgt over het verleden en hiermee de gebeurtenissen in het heden verklaard worden. De persberichten en liefdesbrieven zijn een goede aanvulling en versterken het goede verhaal. Het verhaal sluit op verrassende wijze af.


Liefs van mij is een erg leuke, mooie en originele roman. Het hoofdpersonage Rachel is goed neergezet en je kan gemakkelijk met haar in het verhaal op gaan. Ondanks dat Rachel heftige dingen meemaakt is het vermakelijk, luchtig en vlot geschreven met veel humor, waardoor het een roman is waar je echt van geniet. Absoluut een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

14 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page