top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lise – Nellie Mandel

Een spannend kortverhaal met een intrigerende cover, dit maakte me nieuwsgierig.

Nederlands | 9789464510881 | E-pub | 15 april | 18 pagina's | Uitgeverij Books & Butterflies


Voor het lezen:

Het is al weer enige tijd geleden dat ik een kortverhaal las. Over het algemeen lees ik liever lange verhalen, vanwege de diepgang, maar deze mooie cover wist met toch over te halen dit kortverhaal te willen lezen. De duistere en mysterieuze sfeer weten mijn aandacht te trekken.

 

Het verhaal:

De verteller ontmoet in Parijs een mysterieus meisje dat hem waarschuwt niet die dag de metro te nemen, en met goede redenen, want wat later wordt daar een bomaanslag gepleegd. Hij vermoedt toeval, maar het fenomeen herhaalt zich. Ze is blijkbaar in staat rampen te voorspellen. Maar als ze dat kan, is hij dan nog meester van zijn eigen lot?

 

Mijn ervaring:

We ervaren het verhaal door het ogen van een verteller die het mysterieuze meisje Lise ontmoet, waarop hij geen duidelijk vat kan krijgen. De gebeurtenissen worden door het verhaal vreemder en mysterieuzer waardoor je als lezer steeds meer vragen krijgt. Hierdoor krijgt het verhaal een goede opbouw in de verhaallijn, naar een verrassend plot, waarna het boek gelijk eindigt.


Door het perspectief van de verteller, kijk je naar Lise maar weet je niet precies wat er daadwerkelijk in haar omgaat. Hierdoor wordt het personage mysterieuzer en krijg je gedurende het verhaal steeds meer vragen. Deze spanningsopbouw heeft Nellie goed weten neer te zetten. Er zit ook een lekker tempo in het verhaallijn, waardoor dat je geboeid blijft.


Ik heb genoten van het spannende en verrassende kortverhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️
3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page