top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Lotte's liefde – Kim Jenneskens

Van De verhalenfabriek ontving ik weer een heerlijke feelgood novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461098641 | 03 december 2023 | 120 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Weer een nieuw tussendoortje, helemaal passend bij deze tijd van het jaar. Het geeft echt een extra beleving als je een boek leest dat gelijk gaat met het jaargetijde waarin we zitten. Het is het eerste verhaal van Kim Jenneskens dat ik ga lezen, dus ik heb nog geen idee wat ik kan verwachten. De cover is erg uitnodigend en geeft echt een heerlijk herfstachtig feelgood gevoel.

 

Het verhaal:

De herfst is voor Lotte veruit haar lievelingsseizoen; de mooie kleuren in het bos, pompoentaart en natuurlijk halloween. De regen is dan een minder leuke bijkomstigheid, net als haar ex Marco. Hij is een carrièreman die zijn werk belangrijker vindt dan zijn eigen gezin en met name hun zoontje Teun is hier de dupe van.

Op het schoolplein treft Lotte Jack. Jack draagt maatpakken en rijdt in een dure Tesla, daarbij brengt hij zijn dochter Isa vaak te laat naar school. Kortom: weer een typische carrièreman. Daarom loopt Lotte met een grote boog om hem heen. Wanneer Teun en Isa bevriend raken en Jack zich aansluit bij de Halloween commissie op school, kan Lotte onmogelijk nog om Jack heen.

 

Mijn ervaring: Kim Jenneskens heeft een heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl. Het is een boek waarin je gemakkelijk opgaat en waarin hele leuke humor zit.


Het verhaal is geschreven vanuit Lotte, deze vrouw en moeder van middelbare leven is na een verrvelende ervaring met haar ex wat verbitterd geraakt en heeft sindsdien haar oordeel klaar, dit weet Kim Jenneskens met humor te brengen waardoor het eerder grappig is dan dat het op je irritatie werkt. Ook weet Kim Jenneskens merk je aan alles dat daaronder  dit zo te doen dat je als lezer voelt dat daaronder een lieve en warme persoonlijkheid zit. De andere personages zijn leuk en net als Lotte realistisch neergezet.


Het verhaal heeft een leuke, fijne en mooie verhaallijn. Ondanks dat het een novelle is, weet Kim Jenneskens er leuke wendingen en gebeurtenissen in te brengen en een hoop drama, ups en downs en een heerlijke feelgood afsluiter. Daarbij sluit het verhaal helemaal aan op deze tijd van het jaar.


Lotte's liefde is een erg leuke, fijne en mooie feelgood die lekker vlot, levendig en realistisch is geschreven. Daarbij zit er enorm leuke humor in het verhaal waardoor de nodige drama's, ups en downs echt genieten is. Het heerlijke herfsttintje in het verhaal maakt het verhaal helemaal passend bij deze tijd van het jaar.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


Opmerkingen zijn uitgezet.
bottom of page