top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Luister – Sacha Bronwasser

Ik kreeg van Uitgeverij AmboAnthos de vraag of ik deze nieuwe debuutroman wilde lezen en recenseren.

Nederlands | Paperback | 9789026352065 | 08 februari 2023 | 256 pagina's Uitgeverij AmboAnthos | Prijs €24,98


Voor het lezen:

Van Uitgeverij AmboAnthos werd ik verrast in de Boekenweek met deze veelbelovende roman, die al ruime tijd op mijn verlanglijst staat. Ik ben dan ook erg blij dat ik nu de kans krijg om van het boek te gaan genieten. Het is het eerste boek van Sacha Bronwasser dat ik ga lezen, maar ik heb al veel goede recensies over deze schrijfster gelezen, waardoor ik hoge verwachtingen heb.

 

Het verhaal:

Een roman die je zonder twijfel aan het denken zet. Het nieuws gaat snel, zodra de eerste berichten uit Parijs aankomen, weet ik dat het over jou gaat. Inmiddels is het bijna zes jaar geleden, op vrijdag de dertiende. Een slechte grap zou je denken. Online schieten de meldingen en berichten met de melding 'veilig' tevoorschijn. Het verbaast me hoeveel bekenden daar rondhingen. En jij was daar ook, Flo. Maar op jouw profiel verschenen geen meldingen. Het was te stil.

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is zonder twijfel een boek dat je aanzet tot verstilling en bezinning. Sacha Bronwasser heeft een hele intrigerende en meeslepende schrijfstijl, waarbij ze erg goed een sfeer, gevoel en ondertoon in het verhaal weet te leggen.


De personages zijn erg goed uitgediept en neergezet en Sacha Bronwasser weet de personages op sterke wijze te laten evolueren, met name door het hoofdpersonage Marie zorgt ze voor een coming-of-age verhaal. Het zijn verschillende verhaallijnen van M.(Marie), Felippe en Florence die we lezen, die lange tijd geen overlap met elkaar lijken te hebben. Aan het einde weet Sacha zo'n twist in de verhaallijn te maken dat ze verrassend samen komen.


Het verhaal bevat veel thema's als de zoektocht naar vriendschap, identiteit en schuld, trots, spijt. Het verhaal schrijft intrigerende gebeurtenissen en wendingen die een veelvoud aan verschillende emoties bij je weten op te roepen. Sommige stukken van het boek waren niet even pakkend, maar op een of andere manier wist het verhaal me toch zo te intrigeren en te willen weten waar de verschillende verhaallijnen naar toe zouden leiden.


Luister is een mooi geschreven en bijzondere roman. Met name de intrigerende en meeslepende schrijfstijl van Sacha Bronwasser wist me te pakken. Haar verhaal zet je echt aan het denken en zet je aan tot bezinning. In de verhaallijn weet Sacha Bronwasser krachtige thema's te verwerken. Het is absoluut een bijzondere roman.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


34 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page