top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Luna - De Dertiende Waker – Lies Vervloet

Na het lezen van deel 1 en 2 van deze serie wilde ik natuurlijk ook deel 3 lezen. Van Hamley Books kreeg ik een recensie-exemplaar! Super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789464661378 | 09 september 2023 | Adobe ePub | Uitgeverij Hamley Books | Prijs 8,99


Voor het lezen:

Deel één en twee van Luna waren fantastisch en van mij mogen er nog vele verhalen van Luna volgen. Nu eindelijk het derde deel verschijnt, kan ik niet langer wachten op de hardcover, maar moet ik gewoon direct het e-book dat al wel verkrijgbaar is lezen. Van uitgeverij Hamley Books krijg ik ook nog eens de kans om het boek te lezen en te recenseren. Dank je wel. Ik heb enorm hoge en goede verwachtingen. Welk avontuur gaat Luna nu weer voor haar kiezen krijgen. Op de cover zien we een magische boom, waarvan uit de grond een licht straalt die de boom op prachtige wijze belicht. De typografie, waarbij gebruik is gemaakt van hetzelfde lettertype als de voorgaande delen, sluit prachtig aan op het beeld en vormt een mooie en krachtige eenheid.

 

Het verhaal:

Luna is maanden lang in de ondoordringbare jungle van Peru gebleven, maar nu is het tijd om terug naar huis te keren. Ze zal eenmaal thuis, naast haar vader, ook de gevreesde tegenstander Samaël onder ogen moeten komen. Eenmaal thuis, lijkt er niks meer op wat het was. Luna ondervindt daardoor moeite om weer thuis haar plek te vinden. Dan duiken er vreemde bezoekers op. Deze brengen haar een schokkende waarheid. Luna moet achterhalen wie wel en niet te vertrouwen is en de geheimen ontrafelen, zeker wanneer het gevaar dreigt toe te nemen.

 

Mijn ervaring:

Lies Vervloet heeft zo'n heerlijke, vlotte en levendige schrijfstijl waardoor je, buiten dat het verhaal enorm lekker en fijn leest, er ook voor zorgt dat je helemaal in het verhaal op gaat. Het is enige tijd geleden dat ik deel één en twee van Luna las, maar na een paar bladzijden zit ik al weer compleet in het verhaal.


Het is mooi hoe dat Lies Vervloet Luna door de delen heen langzaam aan volwassen ziet worden en een zelfstandige en krachtige vrouw met steeds meer zelfverrtrouwen wordt. Ook de manier hoe dat Lies Vervloet vriendschap en vertrouwen verwerkt in de verhaallijn vind ik bijzonder sterk.


Lies Vervloet heeft voor het derde deel weer een compleet nieuwe, originele en verrassende verhaallijn neer weten te zetten. Wel moet je absoluut de voorgaande delen gelezen hebben, om dit deel te kunnen volgen. Ik vind het ook erg sterk dat de personages die Luna in deel één en twee heeft leren kennen terugkeren en deze gebeurtenissen samen een sterke verbondenheid voor deze nieuwe verhaallijn vormen. Hierdoor krijgt het verhaal wat meer diepgang dan de vorige delen. Daarbij zit er weer enorm veel spanning, avontuur en een magisch verhaal omheen. De vele gebeurtenissen en wendingen houden de spanning gedurende het verhaal erg hoog. Met een prachtig einde weet Lies Vervloet het verhaal af te sluiten.


Luna, De Dertiende Waker is een sterk, origineel en krachtig vervolg op de twee voorgaande delen van de serie. Deze moet je wel lezen om dit derde deel te kunnen volgen. Op krachtige wijze weet Lies Vervloet de personages en gebeurtenissen in dit derde deel te bundelen. Hierdoor krijgt het verhaal wat meer diepgang en een sterk vervolg. Daarbij is het heerlijk vlot, levendig en krachtig geschreven, waardoor ook deel drie een absolute aanrader is om te gaan lezen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

13 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page