top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Luna - Het volk van de Jaguar – Lies Vervloet

Na het lezen van deel 1 van deze serie wilde ik alleen nog maar meer genieten van Luna en haar avontuur. Gelukkig hoefde ik niet heel lang op deel 2 te wachten en kan ik verder in het avontuur van Luna én mocht ik van Hamley Books ook nog eens mee doen met de blogtour! Super bedankt!

Nederlands | Hardcover | 9789464510089 | Druk: 1 | maart 2022 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Voor het lezen:

Na het lezen van deel 1 van deze serie wilde ik alleen nog maar meer genieten van Luna en haar avontuur. Gelukkig hoefde ik niet heel lang op deel 2 te wachten en kan ik verder in het avontuur van Luna. De cover van dit deel vind ik nog mooier dan de cover van deel 2. De grote bladeren waartussen subtiel de kop van een Jaguar te zien is. De typografie past echt perfect bij het beeld en eveneens sluiten de covers van deel 1 en 2 ook prachtig op elkaar aan. Ook het binnenwerk in zwart-wit van de lucht met de volle maan geven het boek een extra dimensie.

 

Het verhaal:

Luna is op de vlucht. Haar bestemming: het Amazonewoud. Ze hoopt dat ze daar veilig zal zijn en dat haar krachten er zullen groeien. Maar alles loop mis. Rampspoed en tegenslag volgen elkaar op en het noodlot lijkt haar te achtervolgen. Luna glijdt steeds dieper weg in de ellende. Dan duikt opeens de mysterieuze Wayra op die haar meeneemt naar zijn dorp. Al snel beseft Luna dat de bewoners iets voor haar verbergen. Maar wanneer ze de geheimen van het dorp begint te ontrafelen, komt ze oog in oog te staan met een groot gevaar…

 

Mijn ervaring:

Zonder enige moeite zat ik in het verhaal. Het verhaal begint met een epiloog die je letterlijk het verhaal inzuigt. Hierdoor wil je alles weten over Luna en wat er na het heftige einde van deel 1 gebeurd is.


In dit deel zie je het hoofdkarakter Luna nog verder evolueren. Lies Vervloet heeft dit karakter echt goed neergezet. Ze weet Luna als persoonlijkheid, maar ook haar gedachten en emoties prachtig te verwoorden. Hierdoor leef je gewoon mee met Luna en wil je niets liever dan dat het goed gaat komen met Luna. In dit deel ontmoet Luna ook nieuwe karakters ook deze zijn allemaal op bijzondere en eigen wijze neergezet.


De schrijfstijl van Lies Vervloet is precies wat je van een Young Adult kan en mag verwachten. Ze schrijft vlot en krachtig en ook in de verhaallijn zit een heerlijk en goed tempo. Het verhaal neemt veel onverwachte wendingen waardoor het boek bijna niet weg te leggen is. Ook de opbouw naar het plot was adembenemend. Ik heb echt op het puntje van mijn stoel gezeten en ook een traan gelaten tegen het einde.


Lies heeft zichzelf met deel 2 overtroffen voorbij deel 1. Ik kan dan ook niet wachten op het vervolg, want ik wil weten hoe het afloopt en of ze Wayra nog terug ziet. wat ik diep in mijn hart echt hoop.


Hoe dan ook, voor iedereen die interesse heeft in Young Adult en fantasy, deze serie is een absolute aanrader. Begin wel echt bij deel 1 anders is het niet te volgen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page