top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Luna, schaduw van de maan – Lies Vervloet

Een boek dat al veel te lang lag te wachten om gelezen te worden.

Nederlands | Hardcover | 9789464208009 | Druk: 1 | juni 2021 | 300 pagina's | Uitgeverij Hamley Books


Voor het lezen:

Ik vind de cover bijzonder, mooi en enorm aantrekkelijk. De donkere nacht met de grote maan en de typografie van titel zijn goed op elkaar afgestemd. Ik heb nog niet eerder een boek van Lies Vervloet gelezen, wel heb ik al meerdere recensies gelezen van Luna en die waren veelbelovend, dus ik heb ook goede verwachtingen dat ik een heel mooi boek ga lezen.

 

Het verhaal:

Luna is een bijzonder meisje. Ze heeft geen aansluiting met haar klasgenootjes. Luna is het liefste buiten, zeker 's nachts, waar ze graag in het licht van de maan door de bossen dwaalt. Op de vooravond van haar 16e verjaardag beginnen er dingen te veranderen in het leven van Luna. Haar band met de natuur lijkt steeds sterker te worden. Er komt een nieuwe en teruggetrokken jongen in hun dorp wonen waarmee ze een vriendschap weet te sluiten. En dan verschijnt er ook nog eens Tunde een oud vrouwtje in een woonwagen die alles over kruiden weet. Er gebeuren meer en meer vreemde dingen en uiteindelijk kan Luna het niet langer ontkennen, ze lijkt bovennatuurlijke krachten te hebben. Terwijl ze worstelt met de realisatie van haar talent en verantwoordelijkheid, voelt ze ook dat duistere schaduwen naar haar loeren...

 

Mijn ervaring:

We leren kennis maken met een heel bijzonder meisje Luna en haar liefde voor de natuur. Langzaam bouwt het verhaal zich op en worden er verschillende karakters in het verhaal geïntroduceerd. Lies Vervloet heeft de karakters en met name Luna prachtig neer weten te zetten. Luna zie je ook gewoon als persoon groeien in het verhaal en zich verder ontwikkelen, de manier waarop Lies dit heeft aangepakt is bijzonder sterk.

Het verhaal zelf is verrassend en enorm origineel. Door mijn eigen grote liefde voor de natuur en dieren kon ik me ook gemakkelijk helemaal identificeren en inleven in het verhaal.


Ook de beschrijving van het verhaal en de omgeving heeft Lies goed weten neer te zetten, veel stukken zijn zelfs filmisch waardoor je als lezer je echt perfect in het verhaal kan meeleven. Ze weet een goede combinatie te maken tussen beschrijving en dialogen. Ze pakt dit goed aan, waardoor het verhaal echt leeft. De schrijfstijl is vlot en krachtig en er zit een lekker ritme in. Perfect voor een Young Adult.


Ze weet de spanningsboog goed op te bouwen, waardoor dat je als lezer tegen het einde echt op het puntje van je stoel zit en het boek niet meer weg kan leggen. Het plot was alles behalve verwacht en bracht echt een schok in me teweeg. Ik had veel verwacht, maar niet dit. Hierdoor ben ik nu eigenlijk nóg nieuwsgieriger geworden naar het vervolg.


Luna heb ik dan ook in 1,5 dag uitgelezen. Wat een onwijs gaaf, bijzonder en mooi boek was dit. Ik heb echt genoten en ik kan dan ook niet wachten tot 3 maart, want dan verschijnt het 2de deel van deze serie! Een absolute aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page