top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Maanmeisje - Daniela Morelli

Ik kreeg van Dutch Venture Publishing de kans om deel te nemen aan de blogtour van deze veelbelovende young adult/fantasy.

Nederlands | E-book | 9798223538653 | 15 mei 2024 | Epub zonder kopieerbeveiliging (DRM) | Uitgeverij Dutch Venture Publishing | Prijs € (e-book) €17,99 (paperback)


Voor het lezen:

Het boek heeft een mooie, liefdevolle en bijzondere cover, wat direct mijn aandacht weet te trekken. Op de cover zien we een mooie illustraties van een portret van een jonge vrouw met bloemen in haar haren. aan de onderzijde zijn wolken en een maan te zien. Het is het eerste boek van Daniela Morelli dat ik ga lezen.

 

Het verhaal:

Ver in de toekomst is Salis geboren in een zoutmoeras. Mensen zijn hier slaven van het Mineralenrijk en de Zoutkristallen heersen over alles en iedereen. Salis is bijzonder. Ze heeft namelijk een gave. Ze praat met de Maan, die haar vraagt en aanspoort om de balans in de Rijken op aarde te herstellen. Hiervoor moet Salis alleen zien te ontsnappen door de verraderlijke en gevaarlijke Zoetwaterregio en moet ze alles wat ze kent en dierbaar is achterlaten. Ze gaat op zoek naar haar verdwenen vader. Zal het Salis lukken de geheimzinnige vulkaan te bereiken en zullen er meer Maanmeisjes bestaan die haar kunnen helpen?

 

Mijn ervaring:

Wat een bijzonder, origineel en verrassend verhaal. Daniela Morelli heeft een hele vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl en we volgen het verhaal vanuit de ogen van het Maanmeisje Salis waarbij we tussendoor afwisselen naar Ariël. Daniela Morelli weet sterke dialogen te gebruiken en vrij korte en eenvoudige zinnen, die ervoor zorgen dat het verhaal gemakkelijk leest.


Het hoofdpersonage Salis is goed neergezet. Dit bijzondere meisje dat leergierig is, daadkrachtig en de moed in het spannende avontuur weet te houden is een personage dat ik al snel in mijn hart sloot. Ook haar intelligentie en liefde voor herstel van de natuur is goed in het verhaal verwerkt. Tijdens haar jaren in het zoutmoeras bouwt ze met Ariël een bijzondere vriendschap op. Ook tijdens haar tocht weet Salis nieuwe vriendschappen te sluiten, die haar steunen in haar opdracht om de balans in de Rijken op aarde te herstellen.


Het is een futuristisch en enigszins fantasyverhaal doordat Salis een connectie heeft met de Maan en hiermee communiceert. Het is een spannend verhaal en Daniela Morelli weet de omgeving en gebeurtenissen levendig en beeldend te beschrijven. Daarbij zit er een vrij hoog tempo in de verhaallijn en zitten er veel wendingen en gebeurtenissen in de spannende reis en opdracht die Salis wil uitvoeren. Tot aan het einde weet Daniela Morelli je in spanning te houden of hun missie zal slagen...


Het maanmeisje is een originele, mooie en spannende young adult fantasy. Daniela Morelli heeft een vlotte, krachtige en levendige schrijfstijl en je waant je al snel in een futuristische wereld jaren later waar Salis, het hoofdpersonage met een bijzondere gave, op een spannende missie gaat om de balans in de Rijken op aarde met behulp van haar vrienden te herstellen. Een erg goed en leuk verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


31 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page