top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mama's fluisteringen – Ashley Audrain

Ik kreeg van Uitgeverij Prometheus dit prachtige en veelbelovende recensie-exemplaar opgestuurd. Onwijs, onwijs bedankt!

Nederlands | Paperback | 9789044644746 | 23 juni 2023 | 296 pagina's Uitgeverij Prometheus | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Bij de aankondiging van deze roman, wist ik direct dat ik deze moest lezen. Ik had enorm veel geluk en kreeg van Uitgeverij Prometheus een recensie-exemplaar. De prachtige en uitnodigende cover maken me nieuwsgierig naar de duistere roman. De donkere cover met hierop een hand met een vlinder is een intrigerend en spannend beeld. De samenwerking van de typografie van de titel en schrijfster met het beeld vormt een mooi contrast. Het is het eerste boek van Ashley Audrain dat ik ga lezen.

 

Het verhaal:

Whitney en Jacob geven een tuinfeest met een barbecue en cocktails en hebben de hele buurt uitgenodigd. Whitney heeft zoals gewoonlijk alles perfect georganiseerd en tot in de puntjes uitgewerkt. Ze is de perfecte gastvrouw. Blair houdt Whitney goed in de gaten. Whitney houdt haar ogen op Rebecca. En Rebecca is gefascineerd door de spelende kinderen. Buurvrouw Mara kijkt vanaf een afstandje toe en mengt zich niet in het feestje. Dan haalt het zoontje van Whitney het bloed onder haar nagels vandaan waardoor ze uitbarst en er scheuren in het ideale plaatje komen. Later valt het zoontje uit het slaapkamerraam. Wat is er gebeurd? Hoe ver zou een vrouw gaan om voor haar reputatie?

 

Mijn ervaring:

Ashley Audrain heeft een enorm levendige, pakkende en intrigerende schrijfstijl, die enorm eigen en uniek is. Het verhaal leest enorm prettig en vlot weg, maar gaat qua gevoel echt te diepte in. Het verhaal is geschreven vanuit vier vrouwelijke personages, Whitney, Rebecca, Blair en Mara. Ashley Audrain weet bij deze totaal verschillende vrouwen echt onder de huid te kruipen en ze uniek, authentiek en krachtig neer te zetten. In alle vier de vrouwen kan je je als lezer helemaal inleven in hun gedachten, emoties en handelingen. Het verhaal wisselt per hoofdstuk van personage, waarbij het verhaal in de tijd verspringt tussen het heden en het verleden. Hierdoor krijg je als lezer steeds meer puzzelstukjes en zie je in dat alle vier de vrouwen een hoop geheimen, gevoelens en emoties die de vrouwen meedragen en met name onderdrukken voor de buitenwereld. Om zo maar te voldoen aan de verwachtingen en het perfecte plaatje voor de buitenwereld.

Het verhaal heeft een bijzondere, sterke en intrigerende verhaallijn. De wendingen en gebeurtenissen houden je in je greep en de spanning en nieuwsgierigheid bouwen zich gedurende het verhaal goed op. Het verhaal weet je echt in zijn greep te houden. Zeker over de toedracht en de reden van de val van de zoon van Whitney en welk huwelijk en leugens zich stand houden. Dit blijft tot aan het plot toe spannend. Het verrassende plot, wat ik zeker zelf niet voor ogen had, zorgt voor een sterk en goed einde. Mama's fluisteringen is een prachtige, originele en sterke spannende roman. Het is vanuit vier totaal verschillende vrouwen geschreven die enorm goed zijn uitgediept en neergezet. De thema's jaloezie, vriendschap, verlangen, moederschap en met name het onderdrukken van vele emoties en gevoelens van een vrouw om voor de buitenwereld perfect te ogen is op prachtige en sterke wijze in een verhaallijn gegoten. Een bijzondere en dikke aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentarer


Kommentarsfunktionen har stängts av.
bottom of page