top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Maxton Hall College 1 – Mona Kasten

Deze stond al enige tijd op mijn verlanglijstje. Toen de kans zich voordeed me aan te sluiten bij de leesclub van dit boek, heb ik het gelijk gekocht.

Nederlands | Hardcover | 9789022597484 | 22 november 2022 | 368 pagina's Uitgeverij Boekerij | Prijs €22,99


Voor het lezen:

Ik had al enorm veel enthousiaste reacties gelezen over dit boek. Daarnaast was mijn interesse in het genre dark academia gewekt, want niet eerder heb ik iets uit dit genre of categorie gelezen. Toen ik ook nog bij uitgeverij Boekerij de oproep zag van een leesclub van dit boek, moest ik gewoon me aanmelden en dit boek kopen om ervan te gaan genieten. De cover is uitnodigend en geeft voor mij precies het beeld en sfeer weer dat het genre dark academia bij mij oproept. Ik heb na alle recensies hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

In Maxton Hall Collega gelden geld, glamour, luxe en macht. Deze vier kwaliteiten bevat Ruby Bell absoluut niet. Maxton Hall Collega is een van de duurste en gerenomeerste privéscholen van Engeland, waar vooral nazat van het adelijke geslacht, invloedrijke politici of grootheden uit de zakenwereld studeren. Ruby heeft het geluk gehad, door middel van een studiebeurs toch op deze privéschool te studeren. Haar plan is dan ook niet op te vallen en zo snel mogelijk af te studeren. Op school spendeert ze bijna al haar tijd in de bibliotheek. Op veilige afstand van iedereen en met name James Beaufort. Alleen dan ontdekt Ruby een geheim dat enorm gevolgen kan hebben voor de familie Beaufort als dit naar buiten komt. Hierdoor komt ze in zicht van James Beaufort, iets wat ze hoe dan ook wilde voorkomen. Weet ze zich hier ongeschonden uit te redden?

 

Mijn ervaring:

Zonder moeite werd ik de wereld van Ruby en het leven op Maxton Hall Collega ingezogen. Wat een levendige, krachtige en vlotte schrijfstijl heeft Mona Kasten. Het boek leest ongelofelijk lekker en goed weg en voordat je het in de gaten hebt ben je al vele bladzijden verder. Het personage Ruby heeft ze enorm goed uitgediept, waardoor je enorm met haar meeleeft en ook helemaal in de gebeurtenissen op kan gaan. Daarnaast wissel je af en toe ook af naar het perspectief van James, waardoor je ook zijn kijk en visie op de gebeurtenissen mee krijgt.


De verhaallijn is sterk, origineel en enorm leuk. Het verhaal kent constant wendingen die je niet verwacht, waardoor het verhaal enorm moeilijk is weg te leggen. Naarmate het plot vordert zit je helemaal op het puntje van je stoel, want hoe zal het opgebouwde web, de gebeurtenissen en de band tussen Ruby en James zich verder ontwikkelen? Ik weet wel dat het plot me wist te verrassen en van mijn sokken wist te blazen. Ik heb werkelijk vol verbazing het plot gelezen. Wat een einde heeft Mona Kasten weten te schrijven. Het verhaal eindigt dan ook met een cliffhanger, waar ik persoonlijk wat moeite mee heb, want ja, ik wil weten hoe het afloopt. Ik kan dan ook echt niet wachten op het tweede deel van deze serie.


Wat een enorm sterk, gaaf en goed eerste deel van een serie was dit. Ik heb het eerste deel echt verslonden, want ik ging compleet in het verhaal en alle gebeurtenissen op. Het genre dark academia is me uitermate goed bevallen. Het boek eindigt met een cliffhanger en ik kan dan ook niet wachten op het tweede deel van deze fantastische serie.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
17 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page