top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Meisje.Vermist.Gevonden – Stefanie Sybens

Uitgeverij Hamley Books super bedankt voor het recensie-exemplaar

Nederlands | Hardcover | 9789464661774 | 17 augustus 2023 | 300 pagina's Uitgeverij Hamley Books | €20,99


Voor het lezen:

De verhalen van Stefanie Sybens stonden nog altijd op mijn verlanglijstje om een keer te gaan lezen. Met de komst van haar nieuwe boek bij Uitgeverij Hamley Books kreeg ik de kans een recensie-exemplaar te krijgen en zo het nieuwe boek te kunnen lezen en recenseren. Op de cover zien we een foto van een omgevallen fiets in een donker bosachtig gebied. De titel is hier qua typografie passend en goed leesbaar op afgestemd. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Wanneer Annie naar een avondje uit vermist raakt, stort het leven van haar beste vriendin, Sienna, compleet in. Een week later wordt het levenloze lichaam van Annie teruggevonden. Dit verlies verandert alles voor Sienna. Hoe moet ze door in een wereld die plotsklaps zo veranderd is?

 

Mijn ervaring:

Stefanie Sybens heeft een enorm levendige, vlotte en fijne schrijfstijl, waardoor haar verhaal gemakkelijk en vlot leest. Eigenlijk precies wat je bij een YA zou verwachten.


Stefanie Sybens heeft de personages en met name Annie en Sienna enorm goed neergezet. Zeker Sienna weet ze ook qua gevoelens en emoties op prachtige wijze te verwoorden, waardoor je als lezer helemaal mee kan gaan in het verdriet, de wanhoop en de onzekerheid waar Sienna mee vecht. Hierdoor is het ook best een heftig en aangrijpend boek, want als lezer komen die gevoelens en emoties echt bij je binnen.


Het blijkt ook nog eens dat het verhaal op een waargebeurd verhaal is gebaseerd. Dat maakt de impact van het verhaal daardoor nog net een tikkeltje erger. Stefanie Sybens weet de rouwverwerking van Sienna op prachtige wijze te verwoorden en in een verhaallijn te gieten, ook haar kracht en zoektocht naar een nieuw bestaan en stap naar een volwassen leven naar haar schoolperiode heeft ze op een mooie wijze in een sterke verhaallijn verweven.


Meisje.Vermist.Gevonden is een enorm heftig en aangrijpend verhaal. Stefanie Sybens heeft een vlotte en levendige schrijfstijl, waardoor je gemakkelijk meegaat in het verhaal. De emoties en gevoelens van het hoofdpersonage Sienna komen als lezer ook echt bij je binnen. In het verhaal worden thema's als verdriet, wanhoop, rouw en onzekerheid op mooie wijze in het verhaal verwerkt. Een bijzonder en aangrijpend verhaal. 

Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page