top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Merry Crisis – Nina Verheij

Jaaaa... laat de kerstnovelles maar komen! Zin in... Uitgeverij Hamley Books super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | E-book | - | 08 december 2023 | Adobe ePub

Uitgeverij Hamley Books | Prijs €2,99


Voor het lezen:

De kerstboeken en novelles vliegen je om je oren, maar ik kan er in deze tijd van het jaar geen genoeg van krijgen. Zo ontving ik van Uitgeverij Hamley Books ook deze kerstnovelle van Nina Verheij, ik las voorgaande jaren ook al kerstnovelles van haar, dus ik heb wel een idee wat ik kan verwachten. De cover zou me in de eerste instantie niet direct aantrekken, de foto van de stralende vrouw, je recht aankijkend, de sneeuw en de kerstversiering voelt een beetje kitscherig en niet helemaal 2023. Toch heb ik goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Nora vraagt aan haar beste vriendin Olivia om haar tijdens de kerstdagen te vergezellen en te steunen tijdens haar coming-out. Olivia kan haar vriendin natuurlijk niet weigeren. Wat Olivia alleen niet verwacht had, was dat Nora op het laatste moment koudwatervrees krijgt. Het kerstweekend krijgt hierdoor een onverwachte wending. Toch blijft Nora achter haar vriendin staan en besluit mee te spelen met het alternatieve toneelstukje, alleen dit loopt volledig uit de hand. Blijft het een kerst vol leugens?

 

Mijn ervaring:

Nina Verheij heeft een erg vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl, waardoor je door deze novelle heen vliegt. Daarbij heeft ze ook nog eens een flinke dosis humor in het verhaal gestopt, waardoor je meermaals kan lachen om het familieweekend dat bijzondere en verrassende wendingen krijgt.


We volgen het verhaal van Nora en Olivia, en met name vanuit Olivia, die haar beste vriendin wil steunen bij haar coming-out bij haar familie. De personages zijn redelijk doorsnee maar wel divers, waardoor het realistisch en geloofwaardig aanvoelt.


Het verhaal heeft een mooie en leuke opbouw en staat helemaal in het teken van het kerstweekend, waardoor het ongetwijfeld een kerstgevoel oproept. Nina Verheij weet op een leuke en humoristische wijze het familiegevoel met alle haat- en liefdevolle opmerkingen te beschrijven. Het verhaal kent leuke wendingen en gebeurtenissen waardoor je door het verhaal vliegt. Met een mooi en op en top feelgood epiloog sluit het verhaal af.


Merry crisis is een leuke, grappige en mooie kerstnovelle. Het is lekker vlot en levendig geschreven en het is leuk dat je het complete familie- en kerstgevoel ervaart in combinatie van Nora met haar coming-out. Zeker een aanrader!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page