top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Met een vleugje citroen – Mirjam Mieserius

Na deel één hoogste tijd om ook van deel twee te gaan genieten!

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789021040837 | 24 maart 2023 Uitgever: Luitingh-Sijthoff | Prijs €4,99


Voor het lezen:

Nadat ik erg heb genoten van deel één. Hoogste tijd om erachter te komen hoe het verder gaat met Maria, de liefde én haar kookboek. Ik heb goede verwachtingen. De cover sluit mooi aan op het eerste deel, ondanks dat de verschillen duidelijk zijn, is het ook goed te zien dat het om een serie gaat.

 

Het verhaal:

Het leven in Zuid-Frankrijk bevalt Maria erg goed. Zo goed, dat ze inmiddels samenwoont met haar grote liefde Gilles. Haar tweede kookboek ligt klaar om te worden uitgegeven en samen hebben ze een grote cateringsopdracht binnen gehaald over een 25-jarig huwelijksfeest. Maria en Gilles zijn hiervoor dag en nacht aan het werk om van dit feest een groot succes te maken. Dan duikt alleen onverwacht Daniëlle de zus van Maria op. Iemand die Maria nu echt niet kan gebruiken. Zeker niet wanneer blijkt dat Daniëlle niet voor de gezelligheid komt. Er is iets aan de hand. Daniëlle lijkt niet alleen roet in het eten te willen gooien van het cateringsfeest maar dreigt ook de relatie van Maria en Gilles te ontwrichten. Als Maria denkt dat Daniëlle het niet gekker kan maken, duikt ook nog eens ex Paul op. Ook Paul lijkt niet voor niets te komen...

 

Mijn ervaring:

Het verhaal vervolgt zich enige tijd na het einde van deel één en inmiddels wonen Maria en Gilles samen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het wat jammer vond dat ik deze stap in hun relatie miste en dat t voor mij best een abrupte sprong was. Dat eenmaal geaccepteerd te hebben, kon ik weer heerlijk en onbezonnen genieten van het vervolg.


Maria en Gilles kende ik al vanuit het eerste deel, maar worden in deel twee nog wat verder uitgediept, waardoor ik nog meer gevoel en een beter beeld kreeg van de personages. Ook de zus van Gilles en zus Daniëlle vond ik ongelofelijk leuke aanvullingen van personages aan het verhaal.


Mirjam Mieserius heeft een erg levendige, luchtige en vlotte schrijfstijl, waarmee het een erg fijn en leuk verhaal is. Wel vind ik het jammer dat ditmaal het boek door iemand anders is ingesproken. Wel heeft Cathalijne de Sonnaville een erg fijne stem en spreektempo waarmee ze het verhaal van Mirjam Mieserius goed kan overbrengen.


Het verhaal vervolgt zich op deel één, maar heeft weer een hele eigen, leuke, originele en grappige verhaallijn. Met name draak en zus Daniëlle zorgt in dit verhaal voor de nodige opschudding, gebeurtenissen en hilariteit. Ik dacht meerdere malen, je zou maar zo'n zus hebben?! Tot aan het einde weet Mirjam Mieserius je in spanning te houden, waarom Daniëlle er is en of het cateringsfeest van Maria en Gilles niet in de soep gaat lopen. Met een geweldig einde, weet Mirjam Mieserius echt de kers op de taart te geven.


Met een vleugje citroen is een geweldig, mooi en leuk tweede deel. Het is weer erg levendig, vlot en luchtig geschreven en heeft een heel eigen, leuk en origineel verhaal. Daarbij is het erg leuk om te lezen hoe het leven van Maria en Gilles zich vervolgt. Ik heb erg gelachen om het verhaal. Ook deel twee is zeker een aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️

4 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page