top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Met liefde bezorgd – Kaat de Kock

Na het lezen van alle boeken van Kaat de Kock, kon haar nieuwe novelle natuurlijk niet achter blijven.

Nederlands | E-book | 9789464661545 | 14 februari 2023 | Adobe ePub Uitgeverij Hamley Books | Prijs 4,10


Voor het lezen:

Na het lezen van alle boeken van Kaat de Kock, kan ik wel constateren dat ik fan ben van haar schrijfstijl. Dus, met de komst van haar nieuwe novelle, hoefde ik geen moment te twijfelen of ik deze wilde lezen. Ik kreeg van Uitgeverij Hamley Books ook nog eens de kans om de novelle te recenseren, dank je wel. De novelle heeft een vrolijke en kleurrijke cover, die absoluut een vrolijk, feelgood gevoel oproept. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal: Gloria heeft een opleiding gevolgd tot kok. Helaas is een baan als kok vinden minder makkelijk dan ze dacht, waardoor ze nu als afwasser werkt. Het restaurant waar ze werkt, loopt steeds minder goed. De inrichting raakt wat in het verval en ook het aantal klanten slinkt snel. Helaas staat haar baas niet voor haar ideeën open. Op een dag wordt ze onterecht ontslagen, waarop Gloria besluit haar droom waar te gaan maken. Ze gaat zelf koken en lunches leveren aan kantoren. Gaat ze haar droom werkelijkheid en succesvol maken? En gaat de liefde van de man echt door de maag?

 

Conclusie:

Wat een heerlijke vlotte en krachtige schrijfstijl heeft Kaat de Kock. Ze weet me direct in het verhaal en het leven van Gloria te trekken. Kaat heeft het personage Gloria goed neergezet. Het is wel een beetje een standaard personage, maar de leuke en verrassende verhaallijn maakt dit helemaal goed. Het verhaal neemt veel leuke en ook onverwachte wendingen waardoor het verhaal constant leuk blijft om te lezen. Ook de humor die het verhaal niet te kort komt, zorgt dat ik meerdere keren hardop kon lachen om de gebeurtenissen.

Het verhaal is absoluut een op en top feelgood. Het verhaal kent heerlijke ups en downs, veel humor en een heerlijk einde. Wel moet ik zeggen dat het plot me nog wel enigszins wist te verrassen, ik had het net iets anders verwacht, maar geloof me, je wordt absoluut niet teleur gesteld.


Deze heerlijke, verrassende en leuke feelgood-novelle van Kaat de Kock is absoluut een aanrader om te gaan lezen. Vanwege de vlotte schrijfstijl van Kaat zit je snel in het verhaal en kan je er helemaal in opgaan. Het verhaal kent heerlijke ups en downs en een flinke dosis humor. Ik heb van begin tot eind genoten van het prachtige verhaal.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5




21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page