top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Middernacht – Amy McCulloch

Ik kreeg van Uitgeverij The house of Books een recensie-exemplaar van deze veelbelovende thriller. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789044362572 | 14 november 2023 | 352 pagina's Uitgeverij The House of Books | Prijs €23,99


Voor het lezen:

Alleen al deze uitnodigende, intrigerende en onheilspellende cover, maakt me erg nieuwsgierig naar het boek. Op de cover zien we een vrouw in een kajak in een landschap van ijsbergen bij een zonsondergang in rood/roze tinten. Het roept een onheilspellend gevoel op. De titel past op prachtige wijze bij het beeld. Het is het eerste boek van Amy McCulloch, maar ik heb goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Het leven van Olivia lijkt in te storten, wanneer ze dan ook wordt uitgenodigd voor een cruise met haar vriend naar Antarctica kan ze haar geluk niet op. Het lijkt haar zo'n spectaculaire plek: enorme ijskliffen, een prachtig schip, pinguïns spotten, genieten van diepblauwe golven en de zon die nooit onder gaat. Alleen dan verdwijnt Aaron spoorloos. Aan boord wordt een lichaam gevonden. Olivia is omringd door vreemden, wie kan ze vertrouwen? De tijd dringt, anders zal ze niet levend terugkeren.

 

Mijn ervaring: Het verhaal begint met een enorm spannend proloog. Hiermee weet Amy McCulloch je nieuwsgierig te maken en op scherp te zetten. Hierna wil ik hoe dan ook weten waar dit naar leidt.


Amy McCulloch heeft een enorm levendige en vlotte schrijfstijl. Daarbij zit er een vrij hoog tempo in de verhaallijn en zitten er enorm veel wendingen en gebeurtenissen in het verhaal die je als lezer geboeid houden. Amy McCulloch weet op sterke wijze de spanning steeds verder op te laten lopen. Daarbij brengt ze verrassende wendingen in het verhaal en laat ze je als lezer echt mee puzzelen, naar hoe het verhaal in elkaar zit en wie al deze dingen op zijn of haar geweten heeft. Het verhaal liet me echt op het puntje van mijn stoel zitten en ik heb het boek ook in één avond uitgelezen, omdat ik moest weten wie er achter alle gebeurtenissen zat.


De personages, en met name Olivia, zijn goed neergezet en uitgediept. Aangezien het verhaal vanuit Olivia geschreven is en zij een slachtoffer/aanschouwer is weet Amy McCulloch ook goed haar angsten en emoties te verwoorden. Daarbij is het sterk dat Olivia niet een doorsnee personage is, maar er ook een flink verleden aan Olivia hangt die later in het verhaal meespeelt. Ook de andere personages zijn intrigerend. Zo weet je als lezer, net als Olivia, op een gegeven moment niet meer wie je nog wel kan vertrouwen. Dit heeft Amy McCulloch erg goed gedaan.


Middernacht is een verrassende, originele en spannende pageturner. Ik werd als lezer echt meegezogen in het verhaal. Het verhaal heeft een vrij hoog tempo en de wendingen en gebeurtenissen volgen elkaar snel op, daarbij zijn er verrassende wendingen. Tot aan het einde puzzel je als lezer mee hoe de vork in de steel zit en wie de dader is. Erg goed!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️


10 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page