top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mijn belofte aan jou – Colleen Hoover

Nadat ik zo genoten had van het andere luisterboek van Colleen Hover, wilde ik graag nog een boek van haar beluisteren.

Nederlands | Luisterboek | 9789020535242 | maart 2019 | Verteller: Jantine van den Bosch | Speelduur: 08:05:10 | Zomer & Keuning


Voor het lezen:

Na het luisteren van een ander boek van Colleen Hover, dat me goed beviel, is het nu tijd voor een tweede boek van haar. Ook van dit boek heb ik goede recensies en daardoor hoge verwachtingen van het verhaal. Het is een wat andere cover als het andere boek van Colleen, maar ook deze cover is simpel, helder en toch erg uitnodigend. De titel van het boek, knalt echt uit de lichte achtergrond.

 

Het verhaal:

Het verhaal volgt Quinn en Graham, die elkaar ontmoeten wanneer ze ontdekken dat hun partners samen een affaire hebben. Zes maanden treffen ze elkaar bij toeval opnieuw en ze krijgen een relatie. Maar eigenlijk gaat het dieper dan dat: ze horen echt bij elkaar. Het verhaal switcht naar 6 jaar later. Hoe geweldig hun relatie ook is, de kinderwens en het feit dat Quinn niet zwanger kan worden drijft hen beetje bij beetje uit elkaar. Ze sluit zich langzaam steeds meer af van Graham. Horen ze echt bij elkaar? Waarom gaat het dan toch mis?

 

Mijn ervaring:

Het luisterboek is ingesproken door Jantine van den Bosch, waarvan ik inmiddels al meerdere luisterboeken geluisterd heb. Haar vertelstem is erg prettig en ze heeft een fijn spreektempo.

De schrijfstijl van Colleen Hoover is vlot en krachtig, maar daarnaast ook vol emotie.


Het verhaal heeft een wisselend vertelperspectief tussen Quinn en Graham, maar volgt hoofdzakelijk Quinn. Daarnaast switcht het verhaal ook nog tussen het begin van hun relatie en 6 jaar later, toch zijn deze goed van elkaar te onderscheiden, omdat er veel verandert in de situatie tussen Quinn en Graham. Het verhaal begint met hun eerste ontmoeting, die ondanks de bizarre situatie ook een magisch mooi moment kent. Hierdoor zit je gelijk helemaal in het verhaal en kan je als luisteraar niets anders dan hopen dat die twee snel samen gaan komen. Wanneer het verhaal switcht na 6 jaar later en het over de grote kinderwens van vooral Quinn gaat, die zich hierdoor langzaam aan onderdoor gaat en de relatie steeds verder kapot maakt, merk ik dat ik wat minder geboeid blijf. Ondanks dat Colleen enorm goed de gedachtes, emoties en gevoelens van Quinn verwoord kan ik me nog altijd moeilijk in Quinn verplaatsen waarom dat ze doet wat ze doet. Tijdens dat het verhaal volgt bouwen beetje bij beetje de vraagstukken ook bij je op over de situatie, dingen uit t verleden en het doosje dat steeds ter sprake komt.


De verhaallijn is goed opgebouwd en de switch tussen vroeger en 6 jaar later en ook tussen Quinn en Graham is goed om een goed beeld op het verhaal en de situatie te krijgen. Het verhaal zit echt goed in elkaar en pas bij het plot vallen alle puzzelstukjes in elkaar en krijg je antwoord op de vele vragen die je in het verhaal hebt opgebouwd.


Het is een enorm emotionele en heftige roman die je zeker aan het denken weet te zetten. Het thema wist me niet helemaal te raken zoals het andere boek van Colleen Hoover, maar toch is het boek een goede aanrader om te lezen of te luisteren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page