top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mijn eetstoornis en ik - Shannon Blezer

Aangezien ik ook jaren met een eetstoornis heb geworsteld en nu op de goede weg van herstel ben, was ik enorm benieuwd naar het verhaal, de weg naar herstel van Shannon.Nederlands | Paperback | 9789464310870 | Druk: 1 | 250 pagina's


Beschrijving:

Shannon beschrijft haar dagelijkse worstelingen met de eetstoornis anorexia nervosa. Helaas bestaan er over deze ziekte enorm veel misverstanden. Shannon stelt zichzelf volkomen bloot, door op een eerlijke en confronterende wijze verslag te doen over deze slopende aandoening, die niet alleen lichamelijk maar vooral geestelijk echt verschrikkelijk is. Ze gebruikt dagboekfragmenten, dossiers van behandelaars en ervaringen van haar naasten waardoor de ziekte anorexia nervosa vanuit verschillende perspectieven wordt belicht. In dit verhaal worden taboes doorbroken en laat Shannon ons de echte werkelijkheid van een eetstoornis zien. Het verhaal speelt zich af in het heden, blikt terug naar het verleden en geeft hoop voor de toekomst.

 

Voor het lezen:

Aangezien ik zelf ook ervaring heb met een eetstoornis ben ik enorm benieuwd hoe Shannon dit ervaart en hoe het haar leven heeft gevormd en beïnvloed en hoe dat ze er mee om gaat.


Tijdens het lezen: Zo open, eerlijk en kwetsbaar, ik lees dit boek echt met een brok in mijn keel, wat bijzonder dat Shannon zich zo open durft te stellen.


Conclusie: Het is een boek die me echt heeft weten te raken. De manier hoe Shannon beschrijft over haar gedachtes, worstelingen en ervaringen die anorexia, was zo open, puur en kwetsbaar. Het boek is enorm herkenbaar en diepgaand. Shannon is een enorm sterke vrouw die enorm veel voor haar kiezen heeft gekregen, maar zich uiteindelijk zo knap door alle worstelingen van anorexia heen slaat. Het is een enorme inspiratie voor iedereen die op weg is naar herstel vanuit een eetstoornis. Ook denk ik dat het boek zeker een dikke aanrader is voor mensen die in zijn of haar omgeving te maken heeft met iemand die een eetstoornis heeft. Het boek zal je veel inzichten en kennis geven over wat er in iemand die een eetstoornis heeft omgaat. Hopelijk kan er hierdoor meer begrip voor deze ziekte komen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page