top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mijn huis, mijn thuis – Sarah Surgey

Ik kreeg dit prachtige prentenboek toegestuurd als Superheld van van Driel publishers om te lezen en recenseren.

Nederlands | Hardcover | 9789493200777 | 01 september 2023 | 32 pagina's van Driel Publishing | Prijs €16,95 (tijdelijk €12,50)


Voor het lezen:

De vrolijke, speelse en kleurrijke cover is alleen al een plaatje en nodigt direct uit om beter te kijken wat er allemaal precies gebeurt op de cover. Ook de typografie van titel en schrijfster en illustrator is enorm leuk en passend bij de cover gedaan. Het boek is gemaakt voor de kinderboekenweek van 2023. Ik heb bij het zien van deze prachtige cover hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Een heerlijk groot prentenboek (24x24 cm) waarin uren kijkplezier en vele keren lezen gegarandeerd zijn. Elke keer wanneer je het boek leest, zal je nieuwe ontdekkingen doen. Lara zit in het huis, maar als ze rondkijkt zucht ze diep: het is oud en zo ontzettend saai. Gelukkig weet haar oma raad en ze neemt Lara mee op ontdekkingstocht door hun huis. Welke dingen zie jij in het huis? Welke herinneringen en gevoelens roepen die bij je op? Ga mee met Lara en ontdek wat ervoor zorgt dat een huis een thuis is. Het boek is speciaal geschreven voor de kinderboekenweek 2023.

 

Mijn ervaring:

Het boek is enorm rijkelijk, kleurrijk en tot in de detail geïllustreerd door Sayani Mukherjee. Alleen al bij het openslaan en het zien van het schutblad dat voorzien is met fotolijstjes met de hele familie van Lara is een aantrekkelijk en uitnodigend begin van het leuke verhaal. Daarop volgt de stamboom van Lara, waarin iedereen uitdrukkelijk wordt gedefinieerd tot personage. Hierdoor krijg je nog een beter en vollediger beeld van de familie.


Vervolgens begint het verhaal die paginavullende illustraties bevat en en het geschreven verhaal tussen de illustraties, maar wel goed leesbaar is weergeven. Dit zorgt ervoor dat de tekst en de verhaallijn nog wat meer in elkaar opgaan. Er zitten bijzonder veel en enorm leuke details in alle tekeningen, die ervoor zorgen dat je echt de tijd neemt om het verhaal te lezen en te bekijken. Het is leuk dat de illustraties wisselen tussen een overall perspectief van een kamer van het huis en van details, dit zorgt voor een levendiger en een verhaal dat sprankelt.

Het voorleesboek is goed op de kleine lezertjes afgestemd, waardoor de boodschap van wat een huis een thuis maakt en herinneringen duidelijk naar voren komt. Het is een boek met een mooie, leuke en warme boodschap. Dit boek zorgt ongetwijfeld voor de nodige leespret.


Mijn huis, mijn thuis, is een enorm mooi, lief en warm verhaal over herinneringen die van je huis een thuis maken. Door middel van een gesprek tussen Lara en haar oma wordt de boodschap helder. Daarbij weten de prachtige, kleurrijke en gedetailleerde illustraties het mooie verhaal van Sarah Surgey mooi aan te vullen en te versterken. Dit boek zorgt ongetwijfeld voor vele uren kijk- en leesplezier! Super dikke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page