top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mijn verhaal – Michelle Obama

Een persoonlijke biografie van een enorme sterke en krachtige vrouw. Dit boek stond al lange tijd op mijn verlanglijstje. Toen ik zag dat deze als luisterboek te lenen was bij de bibliotheek was ik blij enthousiast.

Nederlands | Luisterboek | 9789048847761 | november 2018 | Uitgeverij Hollands Diep


Beschrijving:

Michelle Obama is een van de meest iconische en inspirerende vrouwen van onze tijd. Als first lady - de eerste Afro-Amerikaanse - maakte ze het Witte Huis tot het meest gastvrije en warme in de geschiedenis, terwijl ze zichzelf ontplooide als een krachtig voorvechter voor gelijke rechten en kansen van (jonge) vrouwen.

In haar memoires neemt Michelle Obama haar lezers mee naar de rauwe south-side van het Chicago van haar jeugd, vertelt zij kleurrijk over haar relatie met Barack Obama en zijn bewondering voor hem, is zij openhartig over de eisen van het moederschap en het vinden van een balans met haar carrière, en verhaalt zij levendig over de acht jaar dat zij samen met haar gezin op 's werelds beroemdste adres woonde. Eerlijk, ontwapenend en met humor beschrijft ze haar triomfen en tegenslagen en vertelt ze haar verhaal zoals zij het beleefd heeft.

Mijn verhaal - becoming is een buitengewoon intiem boek van een vrouw die voortdurend en glansrijk vele beproevingen doorstond, en wiens verhaal ons inspireert om hetzelfde te doen.

 

Voor het luisteren: Michelle Obama is in mijn ogen een enorm sterke, krachtige en inspirerende vrouw. De manier hoe zij omgaat met alle kritiek, oordelen en toch (zo oogt het tenminste) in haar kracht blijft staan dat bewonderd me. Daarnaast is het ook een vrouw die echt de Amerikaanse droom heeft nageleefd, want in haar jeugd was het niet altijd allemaal even rooskleurig. Dus ook dat bewonderd mij enorm.


Tijdens het luisteren:

Het is een heel persoonlijk verhaal. We beginnen op het moment dat Michelle begint te vertellen over hoe haar eerste dagen na het avontuur van het Witte huis verlopen en ze weer gewoon “Michelle en Barack” zijn. Ze laat zien dat ze een gewoon mens is. Het verhaal is heel gedetailleerd vertelt vanuit haar beleving.


Conclusie:

Het luisterboek luistert enorm prettig en fijn weg, de stem en het spreektempo is erg aangenaam.


Vanuit het eerste hoofdstuk van het verhaal wil Michelle ons laten zien dat ze niks bijzonders is, maar gewoon een mens. Op een hele gedetailleerd en mooie manier beschrijft ze het verloop van haar jeugdjaren als gewoon zwart meisje, dat moest vechten voor haar rechten en niet alle vruchten in haar schoot geworpen kreeg. Ze beschrijft haar schooltijd, haar studies waarbij ze alles op alles zette om naar haar eigen maatstaven presteerde en haar op die manier wilde laten zien aan de wereld. Hoe dat ze eindelijk het voor elkaar weet te krijgen om haar rechtenstudie af te ronden en als advocaat aan de slag te gaan bij een groot bedrijf, waar ze de stagiaire Barack ontmoet. Ze verteld over de jaren daarop dat ze naar elkaar groeide en samen een weg richting het Witte huis maakte. Ze vertelt ook over de hobbels en de minder mooie momenten die ze die jaren samen tegenkwamen en overwonnen. Ook op deze manier laat ze zien dat het echt niet alleen maar zo mooi is als dat de buitenkant lijkt te zien. Je ziet echt de puurheid van deze vrouw in het hele verhaal. Daarna volgen natuurlijk ook de heftige jaren in het Witte huis. Hoe ze zich moet leren aanpassen aan deze nieuwe manier van leven. En vervolgens eindigen we bij het begin het verlaten van het Witte huis en het kunnen terugkeren naar haar normale leven. Het is een enorm lang verhaal, maar wel een enorm persoonlijk en enorm gedetailleerd. Ze zet zichzelf of Barack niet op een voetstuk, maar vertelt eerlijk over alle ups en downs die ze samen wisten door te maken.

Het boek is echt een aanrader als je een biografie wilt lezen van een enorm sterke en krachtige vrouw, maar ook over de verschillen in Amerika en de familie Obama beter wilt leren kennen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️
6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


Os comentários foram desativados.
bottom of page