top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mimosa's mocktails en mirakels – Isa Moora

De eerste novelle van Isa Moora. Aangezien ik Isabelle al een tijdje ken door de boekenliefde die we delen, wilde ik natuurlijk haar eerste novelle lezen die zou verschijnen bij Books & Butterflies.

Nederlands | E-book | 9789464661187 | juli 2022 | E-pub | Books & Butterflies | Prijs €3,99


Voor het lezen:

Ik heb al eerder een kort verhaal gelezen van Isa Moora die in een kortverhalen bundel bij Books & Butterflies verscheen. Deze vond ik erg leuk. Daarnaast ken ik Isabelle al een tijdje via Instagram door onze boekenliefde. Nu haar eerste novelle ging verschijnen bij Books & Butterflies wilde ik deze natuurlijk lezen. Ik kan dan ook niet wachten om van het verhaal te gaan genieten. De enorm uitnodigende illustratieve cover geven een heerlijk zomers feelgood gevoel en sluiten natuurlijk perfect aan op deze tijd van het jaar.

 

Het verhaal:

Nicky wil een zelfstandig bestaan opbouwen. Ze zit op kamers in Gent en heeft enorm leuke huisgenoten. Ze is gestopt met haar studie en gaat werken in een hippe kledingwinkel. Helaas is dit geen goed betaalde baan en heeft Nicky zorgen of ze het financieel wel gaat redden. Daarnaast kan haar liefdesleven wel een mirakel gebruiken. Ze heeft twee enorm leuke vriendinnen in haar leven Lexia en Britt die haar enorm gelukkig maken. Maar dat niet alleen, ook de cocktailavondjes in het studentenhuis zijn haar favoriet. Gaat ze het zorgeloze jaar tegemoet waar ze op hoopt of loopt het leven toch net even anders?

 

Mijn ervaring:

Isa Moora heeft qua schrijfstijl absoluut het feelgood gevoel te pakken, ze schrijft heerlijk vlot en toegankelijk. Daarnaast weet ze goed heerlijke levendige dialogen in het verhaal te brengen en weet ze ook op de juiste momenten humor in het verhaal te brengen.


We volgen het verhaal van Nicky, het hoofdkarakter Nicky is erg leuk weggezet. Er zit niet enorm veel diepgang in het karakter maar dat doet het verhaal geen tekort. Ook de andere karakters heeft Isa Moora leuk en gevarieerd neergezet. De verhaallijn is leuk opgebouwd. Ik vind het erg leuk dat de verhaallijn bestaat uit de vriendschap verhouding en het verloop, de baan van Nicky en het liefdesleven. Hierdoor krijgt het verhaal een leuke afwisseling in gebeurtenissen en blijft het verhaal enorm leuk om te lezen. Ook weet Isa Moora goed ups en downs in het verhaal te brengen wat het verhaal enorm boeiend houdt.

Het plot was wel een klein beetje te verwachten, maar zorgt er wel voor dat het absoluut een heerlijke feelgood is.


Ik heb genoten van de eerste novelle van Isa Moora. Het is absoluut een heerlijke feelgood die lekker wegleest. Ik kijk dan ook uit naar de volgende verhalen die van Isa Moora mogen gaan verschijnen.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5
11 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page