top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Misfit – Elle Kennedy

Ik zag zoveel over dit boek op social media langs komen, dat mijn interesse in het boek gewekt was, zeker omdat het lezen van een boek van Elle Kennedy nog altijd op mijn verlanglijstje stond.

Nederlands | Digitaal luisterboek | 9789021478340 | 23 maart 2023 Verteller: Mark van Egmond, Max Mekkes, Anne-Chris Schulting | Love Books | Prijs 11,99


Voor het lezen:

Ik zag zoveel over dit boek op social media langskomen, dat ook mijn interesse gewekt was. Zeker omdat ik nog altijd een boek van schrijfster Elle Kennedy wilde lezen. Gelukkig was het boek ook als luisterboek beschikbaar en is het een mooie gelegenheid om tijdens mijn dagelijkse wandelingen van het boek te gaan genieten. Ik heb hoge en goede verwachtingen.

 

Het verhaal:

Welkom op Sandover Prep School, waar je niemand kunt vertrouwen...

Het leven van RJ Shaw verandert van de ene op de andere dag op heftige wijze als zijn moeder hem vertelt te gaan trouwen met een rijke man. Daarbij krijgt hij ook nog eens stiefbroer Fenn cadeau. Hij wordt ook nog eens naar een rijke kostschool gestuurd: Sandover Prep. RJ kan zich niets vreselijker voorstellen. Op zijn school leert hij interessante types kennen zoals Lawson en Silas. RJ is niet van plan lang te blijven, laat staan vrienden te maken. Maar dan loopt hij Sloane Trescott tegen het lijf. Deze ijzige dame doet iets met hem. Zeker wanneer hij ontdekt dat ze verboden terrein is. Ze is de dochter van de directeur en de ex van Sloane blijkt ook geen schatje... Zou RJ de afstand van iedereen kunnen houden?

 

Mijn ervaring:

Het verhaal is ingesproken door verschillende vertellers, die per persoon, per hoofdstuk wisselen. Ik moest hier even aan wennen, maar op zich maakt dat de verschillende personages tijdens het luisteren wel meer eigen.


Het verhaal is echt als een young adult geschreven, vrij vlot en krachtig. Toch kent de verhaallijn een rustige opbouw en volgen we het verhaal voor het grootste gedeelte door de ogen van RJ, die voor het eerst op de nieuwe school komt en de verschillende leerlingen leert kennen. Op deze wijze worden de verschillende personages op natuurlijke en realistische wijze in het verhaal geïntroduceerd. Daarbij weet Elle Kennedy door de goede dialogen, het verhaal heerlijk tot leven te brengen.


De verhaallijn is leuk, vermakelijk en heeft het absolute kostschool gevoel en tienerproblemen. Ondanks dat ik deze leeftijd al ver voorbij ben, moet ik zeggen dat het een heerlijk vermakelijk verhaal is en echt kan genieten van de dingen waarover de jongeren zich zorgen maken en mee bezig houden. Het verhaal kent leuke wendingen en doordat het verhaal vanuit verschillende personages wendingen en gebeurtenissen kent, blijft het verhaal enorm vermakelijk. Wel moet ik zeggen dat voor mijn gevoel tegen het einde het een beetje afgeraffeld werd en op te snelle wijze de lijnen werden afgesloten. Ik vond dat jammer.


Misfit is een leuk en vermakelijk verhaal over een rijkelui, kostschool en veel tienerproblemen. Het boek is geschreven vanuit verschillende personages, die uniek en verschillend zijn en zorgen voor een dynamische en veelzijdige verhaallijn met veel wendingen en gebeurtenissen. Het einde werd voor mij persoonlijk net iets te snel en haastig afgerond.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page