top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De match-serie 2 - Mismatch – Linda Babel

Ik kreeg van De Verhalenfabriek de kans om deze feelgood novelle serie te lezen en te recenseren, dank je wel!

Nederlands | E-book | 9789461098269 27 augustus 2023 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De matchmaker heb ik helemaal zin om de rest van de serie te gaan ontdekken. De cover sluit mooi aan op het eerste deel en is onderscheidend genoeg. In dezelfde illustratieve stijl zien we de buurman met de hond een man aan de zijlijn en een sexy vrouw die met de rug naar ons toegekeerd staat en een blik over haar schouder werpt. Daarbij is nu gekozen voor een bruin tintje als achtergrond. Het knallende roze valt hierdoor extra op. Ik heb na het lezen van deel één, hoge verwachtingen voor de rest van de serie.

 

Het verhaal:

Nina wil voor haar oudere zus Annet de perfecte man vinden. Hier doet ze haar uiterste best voor, leuke dates, een speeddate en voor haar veertigste verjaardag een surpriseparty met romantiek. In de tussentijd doet Nina haar uiterste best om de aantrekkingskracht tot buurman Leon te weerstaan. Al lijkt Leon het ook erg gezellig te hebben met Nina's beste vriendin Kristel. Dan komt Steve, de vriend van Nina, ook nog met een romantische verrassing. Ze wil de kans grijpen, maar is dat wel de juiste keuze?

 

Mijn ervaring: Het verhaal sluit perfect aan op deel één en aangezien ik die net uit heb, leest het verhaal heerlijk verder. Linda Babel weet ook in dit deel haar levendige, vlotte en luchtige schrijfstijl door te pakken. Wat ik erg goed en knap vind is dat ze in de tweede novelle weer een nieuwe, leuke en verrassende verhaallijn weet neer te zetten.


De personages ken je inmiddels uit deel één, waardoor je ze in het tweede deel nog beter leert kennen. De hilariteit in deel twee is dan ook weer echt niet te missen en dat maakt het samen met de wendingen en gebeurtenissen weer een groot feest waarvan je van het begin tot het einde geniet. Alhoewel, alles lijkt op een compleet drama uit te lopen en te mislukken. Linda Babel weet dit alleen op zo'n wijze te beschrijven dat ik echt meermaals zit te gniffelen. Helaas blijven er nog wel een hoop dingen onbeantwoord, waardoor ik vol verlangen met deel drie wil starten in de hoop de verlossende antwoorden te krijgen.


Mismatch is een prachtig, sterk en verrassend vervolg op deel één. Het is wel absoluut een must om deze novelle serie in volgorde te lezen. Het verhaal is heerlijk vlot, levendig en luchtig geschreven en bevat een flinke dosis humor. Het is leuk dat er verschillende liefdeslijnen spelen, maar welke heeft kans van slagen en hoe gaat het eindigen. Ik ga zeker deel drie lezen!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page